Quectel EC25 modül ile uğraşan var mı?

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Quectel EC25 mPCIe modül ve sixfab raspberry pi shield aldım.
2 gündür Windows ve raspbian ile kurmaya çalışıyorum ama başarılı olamadım.
Bu modülle daha önce uğraşan varsa tecrübelerini dinlemek isterim.

Quectel i görünce bende algıda seçicilik oldu :)

Bende MC60 serisi ile denemeler yapacağım.
Kendi imkanlarımla basabileceğim bir test pcbsi hazırladım fakat modül ve diğer çevre birimleri daha elime ulaşmadı.

Konu dışı ama (birazda bağlantılı olabilir) bu tarz modüllerin datasheetlerinden muzdaribim. Sadece ana modül ismi ile ilgili bir datasheet var ama satın aldığınız modülde MC60-CB-04-STD gibi devam eden kodlar var. Diğer modüllerdede aynı durum var. Datasheet de bu detaylar maalesef bulunmuyor.

Örneğin: Bluetooth desteği opsiyonel oluyor bazı modüllerde. Sizdeki desteklemiyorsa, dokümandada yazmadığı için uğraşır durursunuz.

MC60 için CB yeni nesil CA olanlar artık EOL olmuş ürünler anlamına geliyormuş! Bu bilgiye mail ile birkaç günlük yazışmalar sonucu ulaştım. ST, microchip, TI gibi üreticilerin dokümantasyonları çok iyi hazırlanmış oluyor ama uzak doğunun daha kat etmesi gereken yolu var.

Quectel dokümantasyonu diğer çinlilere göre yine daha iyi :)

Mc60 PCB elimde var. Lazımsa göndereyim.

Bu sayfadaki pcb

Teşekkürler hocam. Test pcbmi çizdim. Modül, anten, güç katı bunları test edeceğim.
Basması yaklaşık bir saatimi alacak.

Bahsettiğiniz pcb hazır bir şeymi yoksa sizmi çizdiniz.

MC60 ile denemeleriniz oldumu?

1750436800255.jpeg

1750436824743.jpeg

2018de kendim çizdim. Dizdim. Gnss ve GSM çalıştırıp Python ile kod denemiştim. Çalıştı. Sıkıntı yoktu. Bluetoothu denemedim.
Hem boş PCB hem de 1 tane dizili mevcut.

Teklifiniz için tekrar teşekkürler hocam.
Elinize sağlık güzel görünüyor.

Gerçek projeye dahil etmeden önce, gsm modülü ile ilgili tasarım tecrübesi kazanmak, gsm modül ihtiyacı olan bir projeye az zahmetle imlemente etmek için bu deneyimi kazanmak istiyorum.

Tek yüzlü pcbleri zahmetsizce basabildiğim için, yerleşim ve tasarım limitlerini buna göre sınırladım.

100.png

Tasarım güzel görünüyor. Elinize sağlık

Gnss uart çıkışını tekrar mc60 girip GSM uart üzerinden konum okuma yapmıştım. 1 uart portu /2pin tasarruf sağladı.

Ben, RPi Zero ve MikroE GSM2 Click ile çalıştım. GSM2 Click üzerinde M95 modül bulunmakta. Serisinin en düşük özelliklerini barındırıyor. Ancak RPi Zero üzerinde Uart ve PPPoE ile bağlantı kurdum. 9600baud ile internet bağlantısı yapıldı.

Forum istatistikleri

Konular
7,874
Üyeler
3,159
Son üye
ozencmakine

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back