fide
Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Hocam tam anlayamadım. Açar mısınız biraz?ESP'nin wifi uzerinden baglanmasi gibi gomulu tum internet erisimini 4g ile kullanamamak cok kotu![]()
Hocam tam anlayamadım. Açar mısınız biraz?ESP'nin wifi uzerinden baglanmasi gibi gomulu tum internet erisimini 4g ile kullanamamak cok kotu![]()
2G baz istasyonlarr 2010'larda 3g geçiş ile birlikte hurdaya çıktı. şu an yeni nesil 4G tüm bts'ler SDR yani software defined radio çalışıyor. bu sebeple sisteme 2G eklemek ya da nb-iot eklemek sadece bir software update.Vodafone ile çalışan biri şöyle demişti, Bana da mantıklı geldi.
Bozulan 2G baz istasyonları yerine 4G baz istasyonu takıyorlar. Teknik olarak 2G devam ediyor ama 2g destekli baz istasyonu sayısı giderek azalıyor.
kurumlar karlılık analizi yapar, piyasa şartlarına göre karını maksimize etmeye çalışır. şikayet ediyoruz ama demek ki şartlar buna uygun ve bu fiyata satabiliyor-satabileceğini öngörmüş. öte yandan bu günün 690tl rakamı 1 sene sonra çok daha düşük bir değerde olacak. firma ne yapıyor. 24 aylık sürede alacağı sabit 690 liranın enflasyon beklentisine göre ortalamasını çıkarıyor. masraflarını-yatırım maliyetlerini-döviz bazlı ödemelerini masaya koyuyor. müşteri potansiyeline bakıyor ve bir rakam belirliyor. 24 ay ödenecek 690 liranın belki bu güne bazlı 24 aylık ortalaması 200-300tl civarına denk gelebilir.Faturaya %50 zam yapmayı biliyorlar. 450₺ olan fatura yeni dönemde 690₺ olacakmış. Hatta 2 senelik taahhüt verirsem 880₺ ye çıkacak ve bana kulaklık yada saat vereceklermiş.