Quick 709D+ Havya ve Sıcak Hava Onarım İstasyonu

o9uz

Yeni Üye
Selamlar,
Mevcut havyam durup dururken patladı. Sıcak hava havya da lazım olacak. İkisi bir arada şöyle bir arkadaş var.
Quick 709d+ hakkında ne düşünüyorsunuz, evde kullanma, hobi işleri için, forumda kullanan var mı acaba?
Kalem havya tipi normal tip, aslında Quick TS1200 de bakıyorum. TS1200 + 861DW mi alsam diye de düşünüyorum.

Quick 709D+ Havya ve Sıcak Hava Onarım İstasyonu

Nasıl patladı, bildiğimiz patlama şeklinde mi oldu, sağa sola zarar verdi mi?

Evet, bildiğimiz patlama sesi kondansatör patlaması gibi, lehim yaparken kenara koydum, pat diye yuksek bir ses geldi ve şalteri attırdı. Yeşil Pr*skit havya 80wattlık. Ucuda gitmişti, uç, tamir vs uğraşmak istemedim.

Son düzenleme:
Ayarlı yeşil havya mı? Aynısından ben de almıştım.

Son düzenleme:
Lehim işleriyle ilgili daha önce forumda incelediğim Quick 861DE, JBC CD-2BQF, JBC CP-2QF ve Hakko FR-301 cihazlarını kullanıyorum.

Yukarıda bahsettiğim cihazları alırken, forumdan bir arkadaşımın önerisiyle, her birini ayrı ayrı cihazlar olarak tercih ettim.

Ancak bugünlerde JBC DME-4 Tool gibi bir cihaz alarak tüm işlemleri tek bir noktada birleştirmek istiyorum. Çünkü hem yer sorunum var hem de lehim dumanını uzaklaştırmak için bir sistem kurdum. Ancak bu sistemi tetiklemek için birçok cihazdan ayrı ayrı veri toplamam gerekiyor. Bu yüzden hazır olmasına rağmen duman emme sistemi yarım kaldı.

Bağımsız cihazların avantajı şu: Biri bozulsa bile diğerleri çalışmaya devam ediyor. Ancak tek bir merkezden çalışan bir cihazın kontrol ünitesinde arıza meydana gelirse, tüm işler aksayabilir. Bunun yanı sıra, bağımsız cihazlarla her birini ayrı ayrı açmak, ısınmasını beklemek gibi ek işlemler gerekiyor.

Bana göre çok amaçlı cihazların avantajları arasında, az yer kaplaması ve tek bir açma-kapama tuşuyla tüm sistemi kapatıp açabilme gibi pratik faydalar bulunuyor.

Bahsettiğin cihazları kullanmadım, ancak bu noktada tercihini kendi çevresel koşullarına ve ihtiyaçlarına göre değerlendirmeni tavsiye ederim. Marka olarka kendini kanıtlamış ürünleri var.

Forum istatistikleri

Konular
7,122
Üyeler
2,887
Son üye
pigsm

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back