czorgormez
Temporary user
bunlar hep LLM lobisinin oyunları, lokalde çalıştırmayalım istiyorlar.
Abi, 3D yazıcı ile yapılamaz mı fan?Ben de birkaç gün önce benim UPS için 200 mm fan aradım internette. 2000 TL den az birkaç ürün buldum, onlar da yurtdışında. Diğer var olanların hepsi çok pahalı, saçma sapan renk saçan abzürt modeller. Biraz daha araştıracağım. Bulamazsam artık mecbur daha fazla 120 mm fan alacağım.
shiftdelete.net
Abi, 3D yazıcı ile yapılamaz mı fan?
Gerçi olsa yapardınız büyük ihtimalle de neden olmaz onu merak ettim.
harici yedek için ssd çok iyi bir seçenek değildir, uzun süre enerjisiz kalınca "unutabilir"Mekanik disk korkuttu. Ben harici yedeklemeyi bile SSD yaptım.
böyle bir şey var, fakat minimum 1 yıl tutuyorlarCiddi misiniz olur mu öyle şey?
Olmaz. Şehir efsanesi.Ciddi misiniz olur mu öyle şey?
Siliniyor tabii ki, nand'in yapisi geregi. Fakat yillar suruyor ve yavas yavas oluyorOlmaz. Şehir efsanesi.
Flash bellekten durduğu yerde veri siliniyor mu?
Yani toprağa temas ettirsek veriler siliniyor mu?Evet bozulur hatta silinir.
3-5 arası yıl enerji almazlarsa içlerindeki elektrik yükü zamanla boşalabilir, enerji almadan dışarıda duracaksa yılda bir kaç kez enerji vermek en garantili yöntem.
Yedekleme için en güvenilir yöntem mekanik diskler kullanmak.
Hiç böyle bir şey duymadımYani toprağa temas ettirsek veriler siliniyor mu?
hayır, floating gate izole yapıdadır, elektron floating gatenin içinde hapsolmuş haldedir ve sadece doğru erase komutu ve erase voltaji ile silinebilirYani toprağa temas ettirsek veriler siliniyor mu?
İçindeki elektrik yükü boşalır dediniz ya. Ona istinaden dedim.Hiç böyle bir şey duymadımFormat atılır
![]()
E beklemeyle nasıl siliniyor veriler o zaman?hayır, floating gate izole yapıdadır, elektron floating gatenin içinde hapsolmuş haldedir ve sadece doğru erase komutu ve erase voltaji ile silinebilir
floating gatenin çevresi silikon dioksit ile kaplı, silikon dioksit ne kadar yalıtkan olsa da direnci sonsuz değil, o yüzden çok çok çok çok küçük şekilde akım sızıyorE beklemeyle nasıl siliniyor veriler o zaman?
Doğru sonsuz direnç diye bir şey yok ne de olsa.floating gatenin çevresi silikon dioksit ile kaplı, silikon dioksit ne kadar yalıtkan olsa da direnci sonsuz değil, o yüzden çok çok çok çok küçük şekilde akım sızıyor