RAM fiyatları

Ram maliyetine şaşırmamak gerek. 8 sene kadar öne bir oyun bilgisayarı aldım. Programlama çizim gibi işlerde kullanıyorum. RAM yükseltme önemli masraf olmuştu. Halen hızı performans yeterli. Uçuyor.

Sadece ram değil SSD'ler de uçuyor/uçacak. Maaş gelse de bi tane ssd alsam daha da uçmadan.

Ben de birkaç gün önce benim UPS için 200 mm fan aradım internette. 2000 TL den az birkaç ürün buldum, onlar da yurtdışında. Diğer var olanların hepsi çok pahalı, saçma sapan renk saçan abzürt modeller. Biraz daha araştıracağım. Bulamazsam artık mecbur daha fazla 120 mm fan alacağım.
Abi, 3D yazıcı ile yapılamaz mı fan?
Gerçi olsa yapardınız büyük ihtimalle de neden olmaz onu merak ettim.

Evet veri bozulur hatta silinir.
3-5 arası yıl enerji almazlarsa içlerindeki elektrik yükü zamanla boşalabilir, enerji almadan dışarıda duracaksa yılda bir kaç kez enerji vermek en garantili yöntem.

Yedekleme için en güvenilir yöntem harici mekanik diskler kullanmak.

Evet bozulur hatta silinir.
3-5 arası yıl enerji almazlarsa içlerindeki elektrik yükü zamanla boşalabilir, enerji almadan dışarıda duracaksa yılda bir kaç kez enerji vermek en garantili yöntem.

Yedekleme için en güvenilir yöntem mekanik diskler kullanmak.
Yani toprağa temas ettirsek veriler siliniyor mu?

floating gatenin çevresi silikon dioksit ile kaplı, silikon dioksit ne kadar yalıtkan olsa da direnci sonsuz değil, o yüzden çok çok çok çok küçük şekilde akım sızıyor
Doğru sonsuz direnç diye bir şey yok ne de olsa.
bi de küçücük cihaz ne de olsa. kalın bir şey olsa yıllar boyu saklayabilirdi bi ihtimal. dğeil mi

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,909
Üyeler
3,587
Son üye
huseyin6334

Son kaynaklar

Back