Rigid3d yazıcının siparişini verdim. Şimdiye kadar 3d yazıcı ile hiç işim olmadı. Katı modelleme yazılımı kullandım (Alibre Design lisansım var), ama bu yazılımın ürettiği çıktıdan başlayıp 3d yazıcıdan sonucu alma aşamalarının neler olduğu konusunda şu anda hiçbir fikrim yok. Bu konuda, katı modelleme yazılımı ile oluşturulan bir tasarımın 3d yazıcıdan çıkana kadar geçtiği aşamaları, kendim de öğrenirken anlatacağım.
Yazcının kurulumu ile ilgili birşey anlatmaya gerek yok, zaten 10 dakikada kurulabilen, full monte olarak gelen bir cihaz. İlk proje, 8 tane 1000 µF 450V elektrolitik kondansatörü tutacak bir tutucu. Bunun tasarımını Alibre Design ile yapacağım ve çıktısını da önce PLA sonra da ABS olarak alacağım.
Yazcının kurulumu ile ilgili birşey anlatmaya gerek yok, zaten 10 dakikada kurulabilen, full monte olarak gelen bir cihaz. İlk proje, 8 tane 1000 µF 450V elektrolitik kondansatörü tutacak bir tutucu. Bunun tasarımını Alibre Design ile yapacağım ve çıktısını da önce PLA sonra da ABS olarak alacağım.