RP2040 Micro İşlemci

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Bir kaşıntı tuttu beni.
Bundan 2-3 tane alıp kenara atsak mı?
Koca picoyu anakarta gömeceğimize belki bununla daha profesyonel görünümlü bir kart yaparız. Ciddi anlamda ucuz geldi gözüme. Heleki atmel 328 ile kıyaslayınca. Üstelik Türkiyede. Kesin alırım ben bundan.

Screenshot_20220419-185333.png

Ali'de 133mhz kristalin 10 adeti 60 lira 1 setup için hesap yapacak olursak
17.30+RP2040
6+KRİSTAL
1+REGÜLATÖR
3=KONDANSATÖRLER
27.30TL'ye pico setup'u kuruyoruz.
Plaket masrafını falan da dahil edersek 40-45 liraya getirebiliriz belki daha ucuz.

Elimde projeler olmasa bir tane bu karttan alırdım akıllı ev köprümde ki atmega 168 çıkarıp bunu koyardım...

Elimde projeler olmasa bir tane bu karttan alırdım akıllı ev köprümde ki atmega 168 çıkarıp bunu koyardım...
Zamanında C++ ile programlandığını bilsem 30₺ iken 10 tane alırdım. Şimdi bir tane almak için kırk kere düşnüyorum. Ama çipini kesin alırım bir kaç tane. Düşünsene 17₺ ye çift çekirdek işlemci alıyorsun.

Zamanında C++ ile programlandığını bilsem 30₺ iken 10 tane alırdım. Şimdi bir tane almak için kırk kere düşnüyorum. Ama çipini kesin alırım bir kaç tane. Düşünsene 17₺ ye çift çekirdek işlemci alıyorsun.
Lehimleyecek ortamım olsa 5 tane alır atarım kenara ama ne sıcak hava ne baskı devre oluşturacak donanımım var

Çalışma frekansını yazılımsal olarak seçmek için;
Kod:
#include "pico/stdlib.h"
Kod:
set_sys_clock_khz(ISTENEN FREKANS,true);
Kütüphane pico kartını ekleyince ideye hazır olarak geliyor.

Lehimleyecek ortamım olsa 5 tane alır atarım kenara ama ne sıcak hava ne baskı devre oluşturacak donanımım var
Al işte at kenara ki sıcak hava istasyonu almaya bahanen olsun. Bakarsın belki birgün birisi hediye eder. Benim şuan kullandığım istasyon hediye geldi. Ama projelerini benim gibi gayretle itina ile hazırlayıp paylaşıma açık olman lazım.
Bu herkes için geçerli. Gayretli insanları ödüllendiren saygı değer insanlarda var dünyada.

Al işte at kenara ki sıcak hava istasyonu almaya bahanen olsun. Bakarsın belki birgün birisi hediye eder. Benim şuan kullandığım istasyon hediye geldi. Ama projelerini benim gibi gayretle itina ile hazırlayıp paylaşıma açık olman lazım.
Bu herkes için geçerli. Gayretli insanları ödüllendiren saygı değer insanlarda var dünyada.
Bu pico'nun hangi frekansta çalıştığını göreceğimiz bir kodu yok mu ya nasıl anlıyoruz hangi frekansta çalışıyor

Bu pico'nun hangi frekansta çalıştığını göreceğimiz bir kodu yok mu ya nasıl anlıyoruz hangi frekansta çalışıyor
Hangi frekansta yüklersen o frekansta çalışıyor işte. Ben bu güne kadar hep 125MHz de kullandım.

O işlemci harici 12 MHz osilatör frekansını bir PLL devresi ile katlıyor. Bu yaygın olarak yapılan birşey. Bir projede kullandığımız i.MX serisi bir işlemcinin harici kristali 25 MHz ama işlemci çekirdeğinin çalışma frekansı 1.6 GHz.

O işlemci harici 12 MHz osilatör frekansını bir PLL devresi ile katlıyor. Bu yaygın olarak yapılan birşey. Bir projede kullandığımız i.MX serisi bir işlemcinin harici kristali 25 MHz ama işlemci çekirdeğinin çalışma frekansı 1.6 GHz.
Ama aslında direk 133MHz kristalle kullanılsa daha sağlıklı oldur değil mi abi?

Özdisan da şunu buldum 125MHz
Ama 6 bacak neyin nesi bilmiyorum.

Forum istatistikleri

Konular
7,811
Üyeler
3,146
Son üye
Alper Zenbilci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back