Bu konuşmalardan şunu özetliyorum; Evdeki atölyede bilgisayardan, telefondan ya da tabletten kontrol edilebilen, yüksek voltaj ve ihtiyaç duyacağım akımların üstündeki değerlerle başa çıkabilen, çok güzel bir cihazı gümrük dahil 500 TL gibi bir fiyata alabiliyorum.
RD6012W ile Arduino uno (zaten girişte regülatör olduğundan) çalışırken sorun yaşamayabilirim ama mikro işlemciyi tek başına kullanmak istediğimde besleme filtrelerine, bypass kondansatörüne filan dikkat etmek gerekir.
Neticede zaten bende (aşağıdaki resimde görülen) 15V 2A lineer bir güç kaynağı var. Ben zaman zaman gereken daha yüksek voltajlar bazen de 2A'den fazla akım için bakındığım için bunu rahatlıkla alabilirim. Dikkatimi güç kaynağı ile paylaşmadan, tasarladığım devreye odaklayacağım ve
benzer özellikleri sunan bir güç kaynağı için
en az 15-20 katı para vermem gerekiyor.
Bu durum birazda ses kalitesinde son %1'lik dilime benziyor. O bölgeye girildiğinde fiyatlar lineer artmıyor, haliyle bir mantıktan ziyade durum tercihlere kalıyor...
Bu arada cihazın datasheet'ini 3. gönderide vermiştim. Sorup/araştırıp edindiğinizi bilgilerin pek çoğu orada yazıyor.
Son bir not benim güç kaynağının resimlerini ararken detaylı bir incelemesini buldum, o da efsanedir mesela AC kablosu topraklı olmamasına ve altta plastik pabuçlar olmasına rağmen cihazın üzerinde (ortadaki sarı) toprak bağlantısı var
:
https://www.digikey.com/eewiki/pages/viewpage.action?pageId=90243471