Şarjlı vidalama pil değişimi

Ni-Cd pilleri iptal edip elektrikle çalıştırmak için, pillerin + ve - uçlarının temas ettiği yerden elektriği vermeniz yeterli.
+ Resimde 2 ni-cd pil seri bağlı: Güç kaynağınızı 1,2x2 = 2,4V veya biraz üstü bir değere ayarlayın.
+ Bu tip el aletleri anlık olarak çok yüksek akım çekebilirler. Güç kaynağınızın bu akım ihtiyacını karşılayabilmesi gerekir. Deneysel veya hafif işlerde kullanacaksanız çok yüksek akım kapasiteli güç kaynağına ihtiyacınız yok.
+ Elektrik bağlantısını yaparken pillerin temas ettiği / bağlandığı + ve - uçlarına güç kaynağınının polarititesini doğru şekilde bağlayın.

şimdi. Usta anlaşamıyoruz....
Burda lipo pil yok nikel kadmiyum pil var onuda ben iptal ettim..
2.si. bunun elektirk bağlantısı pile giden 2 kablodan mı olacak yoksa şarj sokrtinden mi. ???
Yani, pil yerine dışardan güç kaynağının bağlanması mı isteniliyor?
Bu iş için motorun akım ve voltajı belitrmeniz lazım. Kablo veya soket - sizin kararınız.
Şarj aletinin güç kaynağı yerine kullanmasına gelince (amacınız buysa) - çıkışında maks güç akım değerlerine bağlıdır.Şarj adaptöre ait detayları paylaşabilirmisiniz?

Ni-Cd pilleri iptal edip elektrikle çalıştırmak için, pillerin + ve - uçlarının temas ettiği yerden elektriği vermeniz yeterli.
+ Resimde 2 ni-cd pil seri bağlı: Güç kaynağınızı 1,2x2 = 2,4V veya biraz üstü bir değere ayarlayın.
+ Bu tip el aletleri anlık olarak çok yüksek akım çekebilirler. Güç kaynağınızın bu akım ihtiyacını karşılayabilmesi gerekir. Deneysel veya hafif işlerde kullanacaksanız çok yüksek akım kapasiteli güç kaynağına ihtiyacınız yok.
+ Elektrik bağlantısını yaparken pillerin temas ettiği / bağlandığı + ve - uçlarına güç kaynağınının polarititesini doğru şekilde bağlayın.
teşekkür ederim aydınlattığınız için bu cihaza 5 volt 3 amper adaptör bağlamayı düşünüyorum..

Yani, pil yerine dışardan güç kaynağının bağlanması mı isteniliyor?
Bu iş için motorun akım ve voltajı belitrmeniz lazım. Kablo veya soket - sizin kararınız.
Şarj aletinin güç kaynağı yerine kullanmasına gelince (amacınız buysa) - çıkışında maks güç akım değerlerine bağlıdır.Şarj adaptöre ait detayları paylaşabilirmisiniz?
evet aynen pil yerine cihazı elektrikli yapma niyetim var ..
şarj adaptöründe bilgiler şöyle : 6 volt 300 Ma YAZIYOR forumda bir arkadaş 5 volt 3 amper yeterli olur demişti ama bu hafta sonu yapacam inşallah..

evet aynen pil yerine cihazı elektrikli yapma niyetim var ..
şarj adaptöründe bilgiler şöyle : 6 volt 300 Ma YAZIYOR forumda bir arkadaş 5 volt 3 amper yeterli olur demişti ama bu hafta sonu yapacam inşallah..
Şarj adaptörü yeterli olmayabilir. Net söylemek için motor akımlarını ölçerek paylaşmanız lazım.
Motörün (detaylara girmesek) 3-4 çeşit akımı var:
- kakış akımı motora elektrik verince çekilen ani akım (rotor hareket etmeden hemen önce) - ani akım olunca adaptörünüze fazla sorun çıkarmaz mühtemelen
- motorün boşta çalışınca çektiği akım. en düşük akım değeri. Bunu ölçmeye gerek yok.
- motorün maksimum yük altında çektiği akım - bu akımı adaptörünüz sağlayabilmelidir.
- motorün rotoru durunca çekilen akım - bu akım değerine ulaşınca akım koruması devreye girmelidir. Bunu bir şekilde ölçmeniz gerekiyor. Bu değerin 5-10% altında olan akımı adaptörünüz sorun yaratmadan sağlayabilmeli. Akım koruma devresini kullanmayacaksanız ise adaptör bu akımın tümünü sorunsuz şekilde sağlamalı.
Motorun üzerinde ne yazıyor? Marka model bilgisi varmı? Kaç voltluk motor?
Yazılmıyorsa - motor gövdesinin ölçüleri nedir?

Şarj adaptörü yeterli olmayabilir. Net söylemek için motor akımlarını ölçerek paylaşmanız lazım.
Motörün (detaylara girmesek) 3-4 çeşit akımı var:
- kakış akımı motora elektrik verince çekilen ani akım (rotor hareket etmeden hemen önce) - ani akım olunca adaptörünüze fazla sorun çıkarmaz mühtemelen
- motorün boşta çalışınca çektiği akım. en düşük akım değeri. Bunu ölçmeye gerek yok.
- motorün maksimum yük altında çektiği akım - bu akımı adaptörünüz sağlayabilmelidir.
- motorün rotoru durunca çekilen akım - bu akım değerine ulaşınca akım koruması devreye girmelidir. Bunu bir şekilde ölçmeniz gerekiyor. Bu değerin 5-10% altında olan akımı adaptörünüz sorun yaratmadan sağlayabilmeli. Akım koruma devresini kullanmayacaksanız ise adaptör bu akımın tümünü sorunsuz şekilde sağlamalı.
Motorun üzerinde ne yazıyor? Marka model bilgisi varmı? Kaç voltluk motor?
Yazılmıyorsa - motor gövdesinin ölçüleri nedir?
:D şimdi üstad siz çok detaylı düşünüyorsunuz elimizde şarjlı vidalama çok büyük fazla akım çeken bir cihaz değil. küçğj bir cihaz bunun normalde pilleri bitik ti ben yeni pil ağladım bağladım sonra ondada sorun çıktı bende cihazı elektrikli yapim hem kullanırım hem satarım dedim. :D yani 3 aşşa 5 yukarı bunu çalıştıracak adapötr güç kaynağı olsun kafi.. o kadar motorun çapına torkuna gerek yok..
cihazın marka model alpha tools 4.8 V görüntüler ekte

Ekler

• 20240811_230151.jpg
    20240811_230151.jpg
    611 KB · Görüntüleme: 10
  • 20240811_230209.jpg
    20240811_230209.jpg
    732.4 KB · Görüntüleme: 9
az önce bilgisayar power suplly güç kaynağından 5 V uyguladım + - uçlarına ama çalışmadı ilk başta bilemedim 12 v verdim çalıştı sonra çalışmaz oldu motorun yanma durumu olabilir mi ??

:D şimdi üstad siz çok detaylı düşünüyorsunuz elimizde şarjlı vidalama çok büyük fazla akım çeken bir cihaz değil. küçğj bir cihaz bunun normalde pilleri bitik ti ben yeni pil ağladım bağladım sonra ondada sorun çıktı bende cihazı elektrikli yapim hem kullanırım hem satarım dedim. :D yani 3 aşşa 5 yukarı bunu çalıştıracak adapötr güç kaynağı olsun kafi.. o kadar motorun çapına torkuna gerek yok..
cihazın marka model alpha tools 4.8 V görüntüler ekte
Yani ince düşünmek zorundayım, kendime tavsiye vermiyorum, yalnış olunca benden sorulur. :)
Şunu da ekliyorum, belki yararlı olur - 20mm çap 43mm boy 6V fırçalı DC motor durma akımı 2.9A yazılmış örnek motorlar için.
Sizdeki motor 25mm çapında olabilir. Motorun resmini paylaşmadığınız için bir şey söyleyemem.
300mA veren şarj adaptörün yeteceyine artık siz karar verin. :)

1740769779625.png

az önce bilgisayar power suplly güç kaynağından 5 V uyguladım + - uçlarına ama çalışmadı ilk başta bilemedim 12 v verdim çalıştı sonra çalışmaz oldu motorun yanma durumu olabilir mi ??
Motorunuz 12V değil, daha düşük gerilimde. Yanmış olabilir. İnşallah öyle değil.

Yani ince düşünmek zorundayım, kendime tavsiye vermiyorum, yalnış olunca benden sorulur. :)
Şunu da ekliyorum, belki yararlı olur - 20mm çap 43mm boy 6V fırçalı DC motor durma akımı 2.9A yazılmış örnek motorlar için.
Sizdeki motor 25mm çapında olabilir. Motorun resmini paylaşmadığınız için bir şey söyleyemem.
300mA veren şarj adaptörün yeteceyine artık siz karar verin. :)

40605 eklentisine bak

eyvallah .. güzel düşünceniz için teşekkür ederim...
neyse yarın inşallah daha detaylı bir incelem yapacam...
elimde benzer başka tip te başka bir şarjlı var onuda 18650 pil 4056 şarj modülü bağlayacam inşallah bir terslik olmaz

evet sorunu çözdüm Allahta motor yanmamış 3 volt verdim çalıştı gayet güzel ve güçlü .. :D buna şimdi 2metre 0,75 kablo birde 3 amper güç kaynağı ayarlabilirsek çok güzel olur ...
birde elimde şöyle birşey var bunuda lion pile çevirmeye çalışacam..

Ekler

• 20250301_100130.mp4
    102.2 MB
  • 20250228_185637.jpg
    20250228_185637.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 8
resimdeki gibi şarjlı vidalamam var 18650 pil ve 4056 modül ile lion pile çevirdim hatta şarj da oluyor buraya kadar herşey normal ..
ama şarjdan çekince çalışmıyor çalışsa bile dişli kısmından hatır hutur ses geliyor. motora direk 5 V verdim çalıştı.. ya dişli kısmında yda tetik mekanizmasında sıkıntı var herhalde çözemedim ?

Ekler

• 20250301_204650.jpg
    20250301_204650.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 5

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,411
Üyeler
3,012
Son üye
BenMuhsin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back