Sizin bir anfiniz var bunu kullanıyorsunuz değilmi? İhtiyacınız olan sazınızın sesini temiz bir şekilde anfiye bağlamakmı?Ya ustalar şimdi ben ne yapayım bana önereceğiniz bı sema varmı
Tda 7294s amfi devresi amfimSizin bir anfiniz var bunu kullanıyorsunuz değilmi? İhtiyacınız olan sazınızın sesini temiz bir şekilde anfiye bağlamakmı?
Eğer böyle ise anfinizin ön panelin resmini ekleyin (yada aynı anfinin internetteki linkini verin)
Örnek bir electret condenser mikrofonun özellikleri: https://www.mouser.com/datasheet/2/670/cmej-0415-42-p-1605112.pdf
Çıkış voltajı: 1 Pa (yani 94 db SPL) için -42 dbV
Çıkış empedansı: 1 KHz'de 2.2k ohm
Güzel bir amfi istesek, gürültüsü -132 dbV (4 db SPL) olsun desek 250 nanovolta denk geliyor. 20 KHz bandwidth koysak (amacımız kalite ) gürültü yoğunluğu 250/√20000 = 1.76 nV/√Hz olmalı.
Ve imkansız olduğunu fark ediyorum. 2.2k ohm çıkış empedansı demek 5.9 nV/√Hz Johnson gürültüsü demek. Daha diğer gürültü kaynaklarını hesaba bile katmadan Johnson abiden dayak yiyoruz. Dinamik aralığı 10 KHz'e düşürmek bile kurtarmıyor. Ne yazık ki bu mikrofonda biraz gürültü olmak zorunda.
Upc 1228 devresini verin yaparım abi@Mr_YAMYAM abi @Mehmetkrac550 a @Mustafa281 nın yaptığı upc1228 devrrsini verelim yapsın. O devre kapasitif mikrofon için iyi çalışıyordu. Eğer yaparda çalıştırırsa bende kafamı kuma gömerim utancımdan
Güzel bir amfi istesek, gürültüsü -132 dbV (4 db SPL) olsun desek 250 nanovolta denk geliyor. 20 KHz bandwidth koysak (amacımız kalite ) gürültü yoğunluğu 250/√20000 = 1.76 nV/√Hz olmalı.
@ckocagil hesaplamalarınızda kullandığınız formüller yanlış .Johnson gürültüsünün direk konuyla ilgisi yok
Linkteki Analog device ın pdf ini okursanız nasıl tasarlandığını izah ediyor.
Hmm bu tip mikrofonların çıkış empedansları yüksek olması lazım. Ama bu datasheet'te 2.2 kΩ diyor
Acaba mikrofona dahili olarak paralel bir direnç mi bağlı ki?
@Mehmetkrac550 bu devreyi layıkı ile yapabilirsen istediğini elde etmiş olursun. Yamyam abi de sana yardım eder. Ama bağlama içine sığar mı bilmiyorum. Herşey senin azmine kalmış.O devre layıkı ile yapılabilirse harikalar çıkartır.
Ancak basit bir mikrofon yükselticisinden de mucizeler beklenilmez.
Genel S/N değerinin tutturulabilmesi için dikkatli bir tasarım ve montaj gerektirmektedir.
Besleme kaynağı önemli olduğu için PİL ile test edilmesi gerekmektedir.
Öncelik olarak iyi bir kutu şarttır.
Bu kutu eski TV tunerlerinde kullanılan metal aksam gibi olmalıdır. Metal işçiliğiniz iyi ise kendiniz de yapabilirsiniz.
Sonra devre tasarımı gelir ki zaten mustafaya PCB şeklini vermiştim.
En iyi tasarım, metal kutu içerisine beslemesi de yapılmış olarak saz içerisine montajlanmış devredir.
Mikrofon kablosu çok kısa tutularak olası gürültüler en aza indirilebilir. Hatta mikrofonu doğrudan metal kutu içerisine koyarak en ideal sonuç elde edilebilir.
Forum içerisinde belirtilen FET opamplar böyle bir devre tasarımında ideal değildir.
Ya yüksek voltajla besleme (en azından 24V) ya da çift gerilim low-noise güç kaynağı gerektirir.
UPC 1228 içerisinde kendi voltaj düzenleyicisi olduğu için doğrudan tek gerilimle çalıştırılmaktadır.
Bu entegrenin PSRR değeri de son derece iyi olduğu için diğer op-amplara göre özel avantajı vardır.
@Mr_YAMYAM abinin şema ile iş yaptığına daha hiç rastlamadım abi.Şemasını da koyabilir misin Gökhan? Böyle sırf PCB koyunca tamamen ezbere iş oluyor
An bu devreyi kullanıyorum saol bende oto teybi vardı bütün parçaları içinden topladım yarın Allah izin verirse yapacagimŞemasını da koyabilir misin Gökhan? Böyle sırf PCB koyunca tamamen ezbere iş oluyor
Olmadı abi mikrafonu sazın içine yapıştırır devreyi dışarda tutarım simazssa@Mehmetkrac550 bu devreyi layıkı ile yapabilirsen istediğini elde etmiş olursun. Yamyam abi de sana yardım eder. Ama bağlama içine sığar mı bilmiyorum. Herşey senin azmine kalmış.
@Mustafa281 nın bana gönderdiği devrenin kesin çalışan şekli budur. Baskıdevre pdf dosyasını da ekledim. Ekranlama için devrenin sığabileceği bir metal kutu bulmalısın.
2612 eklentisine bak
2613 eklentisine bak