SMPS devreleri ile beslenen duzenekler bir birlerine baglandiginda her bir SMPS'in anahtarlama aninda dortgen darbeler ozellikle 300v tarafindan etrafa yayiliyor.
Yayilim hem elektrik alani hem de magnetik alan olarak gerceklesiyor. Hemp de EMP olarak
Scop probu bosta iken SMPSlere yaklastirdigimizda topolojide olmasi gereken anahtarlama sinyalini aynen yakalayabiliyoruz ve genlik bir kac volt genlikte olabiliyor.
Dolayisi ile SMPS yakinlarindaki iletkenlere kapasitif kuplajla sinyal aynen geciyor. Ancak iletkenler genellikle dusuk empedansla sonlandirildigi icin kapasitif kuplajla gecen sinyaller etkin olamiyor ve genlik cokuyor. Bu sekilde kapasitif kuplajla gecen sinyaller ancak yuksek empedansla sonlanan sinyal iletim hatlarindan ilerleyebilir ve etkin olabilir.
O halde benim sorunum 5v ve GND hattina kapasitif kuplajla gecen smps sinyalleri degil. Zaten bu hatlari scopla gozledigimizde topolojiye ait sinyalleri degil topolojiye ait darbelerin inen ve cikan dik kenarlarina ait gurultuleri goruyorum.
Bu nedenle Scopu tamamen izole analog bir kaynaktan beslemeyi denemek istiyorum. Ancak bu durumda PC ile Scop arasindaki USB hattini tamamen izole etmem gerekecek.
Asagidaki firmanin urunlerini buldum ama USB 3.0 olani da nerdeyse bir scop parasi.
www.cesys.com