Şebeke voltajı ve akımını ölçmek için çok kullanışlı aparat

Gereken tel kalınlığı geçecek akım ile ilgili. Tellerin akım taşıma kapasitesi ile ilgili internette bolca tablo var. Eğer teli 10 tur sararsan, geçen akım değeri 10 ile çarpılmış olur (10 kat daha fazla çözünürlük).

Gereken tel kalınlığı geçecek akım ile ilgili. Tellerin akım taşıma kapasitesi ile ilgili internette bolca tablo var. Eğer teli 10 tur sararsan, geçen akım değeri 10 ile çarpılmış olur (10 kat daha fazla çözünürlük).

Teşekkürler .
Normal elektrikte kullanılan 1.5 - 2.5 mm2 çıplak teli mi ? ürün için ( 10A ve 15A çıkışlarına bağlanabilir. diyor . )
Çıplak tel ( faz ) görselde . algılama daha iyi olsun diye anladım .

Son düzenleme:
Çıplak tel olmaz. Trafolarda kullanılan izole olması gerekir. Hatta belki plastik kaplamalı da olabilir ama kaplamasından dolayı çok yer kaplar. Bu cihazın aynısından ben de yapmak istiyordum, vakit bulamadım kaynadı gitti.

Çıplak tel olmaz. Trafolarda kullanılan izole olması gerekir. Hatta belki plastik kaplamalı da olabilir ama kaplamasından dolayı çok yer kaplar. Bu cihazın aynısından ben de yapmak istiyordum, vakit bulamadım kaynadı gitti.
Teşekkürler .
çıplak olmaz derken görsel gibi düşünce ( kaplama plastikli koruması ile ) tabiki faz çıplak olmaz . ( uyarımız için teşekkürler )
cihazın aynısını haberleri hayırlısı ile bekliyorum .

Emaye kaplı bakır teli gibi görünüyor . bu tel mi kullanılıyor acaba ?
Emaye Kaplı Bakır Tel - ? mm Kalınlığında Deney Hobi ve Tasarım Bakırı

649749324_1.jpg
kablo b.png

Son düzenleme:
Emaye kaplı bakır tel kullanmak lazım ve kalınlık olarak da varsa 1.5 ya da 2 mm iyidir. Hatırladığım kadarı ile ev içinde 2.5 mm kullanılıyor yani pirize gelen de o kadar kalınlıkta.

Tesisat kabloları kesit alanı olarak ifade ediliyor. 2.5 mm2 tek damarlı tel evdeki priz tesisatlarında standarttır. Ama bu test adaptöründe 1.5 mm2 emayeli tel kullanılabilir. Ölçüm kısa süreceği için aşırı ısınma sorunu olmaz.

Ekler

• TEL-G.zip
    323.5 KB · Görüntüleme: 149
Son düzenleme:
kontrol kalemi forumunda kaçak akım pensampermetresi konusu açtığını gördüm şimdi. Eğer bu aparatı yapıp normal bir pensampermetreyi kaçak akım pensampermetre olarak kullanmayı düşünüyorsan, bunun olmayacağını belirteyim. Kaçak akım pensampermetreleri son derece duyarlıdır ve mikroamperler seviyesinde ölçüm yapabilir. Normal bir pensampermetre ile, ne kadar ilave tel sarsan da bunu yapabilmen mümkün değil.

kontrol kalemi forumunda kaçak akım pensampermetresi konusu açtığımı gördüm şimdi. Eğer bu aparatı yapıp normal bir pensampermetreyi kaçak akım pensampermetre olarak kullanmayı düşünüyorsan, bunun olmayacağını belirteyim. Kaçak akım pensampermetreleri son derece duyarlıdır ve mikroamperler seviyesinde ölçüm yapabilir. Normal bir pensampermetre ile, ne kadar ilave tel sarsan da bunu yapabilmen mümkün değil.

Teşekkürler bilği için .
Aldığım ürün .

UT251C Yüksek Hassasiyetli Kaçak Akım Pens Metre

UT251A.png

Ekler

• UT251A UT251C English Manual.pdf
    4.2 MB · Görüntüleme: 153
Benim anlamadığım, fişi ters taktığımızda Faz Mavi kablodan giderse yine aşağıdaki bobinli kabloyu mu ölçeceğiz?

line-splitter-image.jpg

Faz ve nötr ün yönü belirsiz olduğu için adamlar zaten V V diye isimlendirmişler. Nasıl bağlanırsa bağlansın, belirtilen ölçümleri yapmak mümkün oluyor.

Kaçak akımı da şöyle ölçüyorsun:

Ben yaparım bunu 3B yazıcıyla. Peki orada 10 tur sarılacak kablonun kalınlığı önemli mi?
Biliyorsun trafo sararken bakır kalınlığı amperi veriyor bize. Burada nasıl davranır bu kablo?

1.5 mm2 emaye kaplı tel bulabilirsen o yeterli olur. Ama eğer bir prizden alınabilecek maksimum gücü almak istiyorsan ve hiç voltaj düşümü istemiyorsan o zaman 2.5 mm2 emaye tel bulman lazım. Veya kutuyu daha büyük yapıp standart izoleli tesisat kablosu da kullanabilirsin.

1.5 mm2 emaye kaplı tel bulabilirsen o yeterli olur. Ama eğer bir prizden alınabilecek maksimum gücü almak istiyorsan ve hiç voltaj düşümü istemiyorsan o zaman 2.5 mm2 emaye tel bulman lazım. Veya kutuyu daha büyük yapıp standart izoleli tesisat kablosu da kullanabilirsin.
Elimde Emaye kaplı tel var da bu kablolardaki mm2 hesabını bilmiyorum. En fazla kumpasla ölçer 1mm filan diyebilirim. Kare hesabı yok bende :)

Valla bu çok güzel aparatmış. Kaç dolores ki :)

Senin matematik bilgini tazeleyeyim. Kesit alanı A, telin çapı D

[math]r = \frac{D}{2}[/math]
[math]A = \pi \times r^2[/math]

Milyon doloresmiş :)

Uçmuş gerçekten. Ben kartalotomasyonun outlet bölümünden almıştım. Kimseye satamamışlar bana ucuza verdiler.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,890
Üyeler
2,798
Son üye
BlackEdition

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back