Gereken tel kalınlığı geçecek akım ile ilgili. Tellerin akım taşıma kapasitesi ile ilgili internette bolca tablo var. Eğer teli 10 tur sararsan, geçen akım değeri 10 ile çarpılmış olur (10 kat daha fazla çözünürlük).
Teşekkürler .Çıplak tel olmaz. Trafolarda kullanılan izole olması gerekir. Hatta belki plastik kaplamalı da olabilir ama kaplamasından dolayı çok yer kaplar. Bu cihazın aynısından ben de yapmak istiyordum, vakit bulamadım kaynadı gitti.
kontrol kalemi forumunda kaçak akım pensampermetresi konusu açtığımı gördüm şimdi. Eğer bu aparatı yapıp normal bir pensampermetreyi kaçak akım pensampermetre olarak kullanmayı düşünüyorsan, bunun olmayacağını belirteyim. Kaçak akım pensampermetreleri son derece duyarlıdır ve mikroamperler seviyesinde ölçüm yapabilir. Normal bir pensampermetre ile, ne kadar ilave tel sarsan da bunu yapabilmen mümkün değil.
Elimde Emaye kaplı tel var da bu kablolardaki mm2 hesabını bilmiyorum. En fazla kumpasla ölçer 1mm filan diyebilirim. Kare hesabı yok bende1.5 mm2 emaye kaplı tel bulabilirsen o yeterli olur. Ama eğer bir prizden alınabilecek maksimum gücü almak istiyorsan ve hiç voltaj düşümü istemiyorsan o zaman 2.5 mm2 emaye tel bulman lazım. Veya kutuyu daha büyük yapıp standart izoleli tesisat kablosu da kullanabilirsin.
Valla bu çok güzel aparatmış. Kaç dolores ki
HT-ITALIA HT-Italia LineSplitter Kaçak Akım-Akım ve Güç Ölçüm Aparatı - 1.695,88 TL
HT-ITALIA HT-Italia LineSplitter Kaçak Akım-Akım ve Güç Ölçüm Aparatı ürününü ve Problar ve Ek Aksesuarlar kategorisindeki ürünlerin çeşitleri ve fiyatlarını görebilirsiniz.www.kartalotomasyon.com.tr
Milyon doloresmiş