Servo Motor Harici Güç Kaynağından Besleme

Amperi attırsam olmaz mı 5volt 3-4 amper
Amperi artırmanın faydası olmaz. Servonun maksimum çekeceği akım bellidir.
Neyle uğraştığını bilmiyoruz ki. Elindeki servolar tahminimce plastik dişli. Çok zorlanınca o dişler de yalama olur.
Diğer 3 servoyu devre dışı bırak. Tüm akımı bu zorlanan kısımdaki servo çeksin. Eğer bu şekilde çalışırsa amperi artırarak ve diğer servolarıda takarak deneyebilirsin.

Amperi artırmanın faydası olmaz. Servonun maksimum çekeceği akım bellidir.
Neyle uğraştığını bilmiyoruz ki. Elindeki servolar tahminimce plastik dişli. Çok zorlanınca o dişler de yalama olur.
Diğer 3 servoyu devre dışı bırak. Tüm akımı bu zorlanan kısımdaki servo çeksin. Eğer bu şekilde çalışırsa amperi artırarak ve diğer servolarıda takarak deneyebilirsin.
şimdi her şeyi hallettim gönderdiğim acıya gitmeden kalıyor tam istediğim açıya gitmiyor ama dokununca gidiyor bunun sorunu nedir acaba?

Ya servonun gücü yetmiyor, ya adaotörün akımı yetmiyor.

Servo sıkıştığı zaman çektiği akımı ve üzerindeki voltajı ölç. Yukarıda belirtildiği gibi yüksek akım çekilirken adaptörün voltajı düşüyor olabilir. Bu devirde adaptörün üzerinde yazılana güven yok artık.

merhabalar , benim projemde robot kol ,tüm devreyi yaptım çalışıyor fakat
tabandaki servolardan biri üç beş dk çalıştıktan sonra ısınmaya başlıyor.
sorun1 : yeterli topraklama mı olmuyor
soru2: yada servo yeterli voltaj veya akım çekemiyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,413
Üyeler
3,012
Son üye
BenMuhsin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back