Ahmet
S38>S85
6 volta kesinlikle çıkmayın 4.5'da kalınçalıştırıra sıkıntı yok onu seçeyim
çünkü iade ihtimali, yok
6 volta kesinlikle çıkmayın 4.5'da kalınçalıştırıra sıkıntı yok onu seçeyim
çünkü iade ihtimali, yok
bu işlem dahilinde arduinoya usb shield bağlantısı oolacak mı?Bunun için özür dilemene gerek yok. İstediğin kadar soru sorup öğrenebilirsin. Forum bunun için var.
Adaptörün ucunu biraz kablo payı bırakarak kes.
Adaptör kablosunun iki ucu olacak. Artı ve eksiyi tesbit et.
İkş tane kablo artı ucuna, iki tane kablo eksi ucuna lehimle birleştir.
Şimdi iki tane artı, iki tane eksi ucun oldu.
Bir tane artıya ve eksiye adaptörün kestiğin ucunu geri lehimle. Bu ucu arduinoya takacaksın.
Diğer kalan boştaki artı ve eksi uç ile de servoları besleyeceksin.
Telefondan anca bu kadar oluyor
16927 eklentisine bak
arduinoya takılan usbShield den kasıt ne?
Normalde ekstra bir şey gerekmiyor. Kodları yükleyeceksin, adaptörü takacaksın ve sistem çalışacak o kadar.
Ona direk usb de. Shield başka birşey. Adaptör takılı iken usb bağlama. Ne olur ne olmaz. Kod atacağın zaman adaptörü çıkar usb tak. İşin bitince uab çıkar adaptörü tak.arduinoya takılan usb
dediğinizi yaptım sistem .alıştı fakat daha çok güç gereken servolarda hala tekleme yapıyor birinde hiç hareket bile etmiyor ne yapmalıyımOna direk usb de. Shield başka birşey. Adaptör takılı iken usb bağlama. Ne olur ne olmaz. Kod atacağın zaman adaptörü çıkar usb tak. İşin bitince uab çıkar adaptörü tak.
Motorları boşta mı deniyorsun yoksa bir yere takılımı?17128 eklentisine bak
yandaki motorlardan bahsediyorum
bir tanesi iki türlü de çalışmıyor ama sorunu yoktu. diğeri ise boştayken rahat çalışıyor ama takınc TEKLEME yapıyorMotorları boşta mı deniyorsun yoksa bir yere takılımı?
Buradan iki tane test ettiğini anlıyorum. Diğer ikisi ne durumda?bir tanesi iki türlü de çalışmıyor ama sorunu yoktu. diğeri ise boştayken rahat çalışıyor ama takınc TEKLEME yapıyor
Diğer ikisi güzel çalışıyorBuradan iki tane test ettiğini anlıyorum. Diğer ikisi ne durumda?
Demek ki servoların ikisi sorunlu.Diğer ikisi güzel çalışıyor
Bir tanesi az da olsa çalışıyor onda sıkıntı yok ama paralelinde ki hiç çalışmıyor emin misiniz sıkıntılı olduğundan çünkü öyleyse çözümü kolayDemek ki servoların ikisi sorunlu.
Boşta çalışırken mi zorlanıyor?merhaba 5v 2a adaptör ile4 adet servo sg90ın + ve - sini besledim. -den bir uç daha çıkartıp arduıno gndsine taktım arduinoyu da jack girişinden 9v 1a ile besledim. Ama yeni adlığım servo hala zorlanıyor.
hayır boşta sıkıntı yok ama sistemde zorlanıyorBoşta çalışırken mi zorlanıyor?
O zaman sisteme o servo yetmiyor demekki.hayır boşta sıkıntı yok ama sistemde zorlanıyor
diğer servolar buraya sığar mı bikmiyorum ama videolarda çalıltırıyorlarO zaman sisteme o servo yetmiyor demekki.
Daha güçlü servo gerek.
Amperi attırsam olmaz mı 5volt 3-4 amperO zaman sisteme o servo yetmiyor demekki.
Daha güçlü servo gerek.