Ses yalıtımı hakkında

Altair

Kıdemli Üye
Apartmanda oturanlar kosu bandi, kondusyon bisikleti gibi aletler icin ses yalitimini nasil yapiyorlar? Bende eliptik bisiklet var. Ses yalitimi icin altina bondex serdim 20 mm, bondexin uzerine de mdf koydum ki sadece bisikletin baski yaptigi yerler ezilmesin diye. Buna ragmen normalde top atsan duymayan alt komsum olan teyze surekli cok ses yaptigimdan sikayetci. Hani oyle bangir bangirda cevirmiyorum aleti. Sizler bu tur durumlar icin nasil onlemler aliyorsunuz acaba?

.. mdf nin altına 4 adet kauçuk parça veya sert sünger parça konulabilir.

.. benim bahsettiğim bildiğimiz yatak süngeri.. 32 dansite diye geçer.. 10cm kalınlığı var. 5cm lik yumuşak döşemelik süngerde olabilir ama bunu plaka gibi sermek lazım...
kondüsyon bisikleti mdf nin üzerinde oynuyorsa bu da ses yapar..

.. benim bahsettiğim bildiğimiz yatak süngeri.. 32 dansite diye geçer.. 10cm kalınlığı var. 5cm lik yumuşak döşemelik süngerde olabilir ama bunu plaka gibi sermek lazım...
kondüsyon bisikleti mdf nin üzerinde oynuyorsa bu da ses yapar..
Himm, deneyeyim de o sunger fazla yumusak degil mi? Aletin dengesi bozulur gibi geldi bana. Sonucta cok kalin ve yumusak bir sunger. Takla atmayalim sonra. :dusun1:

Not : MDF'nin uzerine su spor salonlarinda falan kullanilan haliflekslerden sermistim tahta ses yapmasin diye.

.. bondex in yoğunluk tanımı ile süngerin tanımı farklı olabilir.. aslında aynı yoğunlukta süngerlerin sert ve yumuşak olanları var..
alırken kontrol edeceksiniz zaten..

Forum istatistikleri

Konular
7,413
Üyeler
3,012
Son üye
BenMuhsin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back