Sıcak Hava Üflemeli Havya İstasyonu Önerisi

Yipman

Yeni Üye
Atölyemde elektronik tamiratı ve çeşitli projeler yapıyorum. LED TV besleme kartları, ana kartlar ve bazen de SMD devre elemanlarının bulunduğu kartlarla uğraşıyorum. Hava sıcaklığı ve akışı daha düzenli olduğu için diyaframlı bir sıcak hava üflemeli ve içinde havya istasyonu olan bir ürün almayı düşünüyorum. Bazı ürünlerin marka ve modellerini aşağıda sıraladım; tecrübelerinize dayanarak bu modellerden birini veya bütçemi (maksimum 6.000 TL) aşmayacak başka ürünleri önerebilir misiniz?

İstasyonların kronik bir sorunu var mı? Çabuk arıza yapıyorlar mı? Arıza durumunda yedek parça temini kolay mı? Yedek uç bulmak zor veya pahalı mı? Bu kriterleri göz önünde bulundurarak bir istasyon almak istiyorum.

1. Sunline 852D+ Diyafram
  2. Yihua 852D+SE
  3. Class 852D+
  4. Prolink P-52 DP
  5. Quick 706W+
  6. Wellhise WH 872D
  7. Baku BK-702L

Son düzenleme:
Quick 861DW ürünün bir süredir kullanıyorum. Bu forumdan arkadaşların tavsiyeleri ile almıştım. Gayet memnunum. Sıcaklık ve üfleme ayarları ve tutma sapı açısından gayet beğendiğim bir ürün. Ürünle birlikte birden fazla uç da geliyor.
1783195738756.png

Quick 861DW ürünün bir süredir kullanıyorum. Bu forumdan arkadaşların tavsiyeleri ile almıştım. Gayet memnunum. Sıcaklık ve üfleme ayarları ve tutma sapı açısından gayet beğendiğim bir ürün. Ürünle birlikte birden fazla uç da geliyor.
48247 eklentisine bak
Merhaba, havya özelliği de olsun istiyorum bu üründe sadece sıcak hava var.

Son düzenleme:

Özelliklerine göre fena sayılmaz, forum üyelerinin de yorumunu almakta fayda var.
Kullandığım bir ürün değil specleri iyi görünüyor ve F/P gibi durmakta.
Bu ürünü beğendim fakat sıcak hava üfleme kısmı diyaframlı değil. Aslında diyaframlı olması benim için daha iyi olur

Atölyemde elektronik tamiratı ve çeşitli projeler yapıyorum. LED TV besleme kartları, ana kartlar ve bazen de SMD devre elemanlarının bulunduğu kartlarla uğraşıyorum. Hava sıcaklığı ve akışı daha düzenli olduğu için diyaframlı bir sıcak hava üflemeli ve içinde havya istasyonu olan bir ürün almayı düşünüyorum. Bazı ürünlerin marka ve modellerini aşağıda sıraladım; tecrübelerinize dayanarak bu modellerden birini veya bütçemi (maksimum 6.000 TL) aşmayacak başka ürünleri önerebilir misiniz?

İstasyonların kronik bir sorunu var mı? Çabuk arıza yapıyorlar mı? Arıza durumunda yedek parça temini kolay mı? Yedek uç bulmak zor veya pahalı mı? Bu kriterleri göz önünde bulundurarak bir istasyon almak istiyorum.

1. Sunline 852D+ Diyafram
  2. Yihua 852D+SE
  3. Class 852D+
  4. Prolink P-52 DP
  5. Quick 706W+
  6. Wellhise WH 872D
  7. Baku BK-702L
Merhaba. Sunline 852D+ kullanıyorum. herhangi bir sorun görmedim. daha önce buna benzer modeller kullandım. arıza yaptıklarında tamir ettim ama biryere kadar.
hepsi birbirine benziyorlar. Sunline 852D+ alabilirsiniz.kolay gelsin.
Önemli Not: Eğer sıcaklığa çok duyarlı bir malzeme ile çalışıyorsanız mutlaka termal kamera ile sıcaklığı teyit ediniz.

sunline ile class arasında hiç bir fark yok. kullandım hiç bir sıkıntısı yok ama benim gibi yarım saat filan nonstop tamgüç kullanma sonra yanıyor. işin bittikten sonra yerine koyduğunda ısısı normale düşene kadar çalışıyor sonra kapanıyor. ister usta tavsiyesi de, istersen çok bilmiş ukala tavsiyesi. makineyi kullanmaadan önce bir sök nasıl çalıştığını gör. reed röle var manyetik içinde mıknatıslar. aşırı ısınmada yerine koyduğunda aşırı ısı erimeye neden oluyor ve mıknatısların yeri ve özelliği gidiyor. sistemi görürsen arıza durumunda ne yapacağını bilirsin.

sunline ile class arasında hiç bir fark yok. kullandım hiç bir sıkıntısı yok ama benim gibi yarım saat filan nonstop tamgüç kullanma sonra yanıyor. işin bittikten sonra yerine koyduğunda ısısı normale düşene kadar çalışıyor sonra kapanıyor. ister usta tavsiyesi de, istersen çok bilmiş ukala tavsiyesi. makineyi kullanmaadan önce bir sök nasıl çalıştığını gör. reed röle var manyetik içinde mıknatıslar. aşırı ısınmada yerine koyduğunda aşırı ısı erimeye neden oluyor ve mıknatısların yeri ve özelliği gidiyor. sistemi görürsen arıza durumunda ne yapacağını bilirsin.
Anladığım kadarıyla bahsettiğiniz sorunla ille karşılaşacağım ve başka bir cihaz mı almamı öneriyorsunuz? Yani başka bir havya ucuna sahip ( T ve C serisi gibi ) istasyonlara mı yönelmemi tavsiye edersiniz

Baktığın modeller zaten nispeten düşük bütçe modelleri. Bir de hem sıcak hava hem havya olsun deyince, üretici hem sıcak havadan hem havyadan daha da fazla kısıtlama yapıyor ve neticede sadece marjinal olarak işe yarayan bir ürün çıkıyor.

Eğer havya ile sürekli dalaşmak istemiyorsan, sıcak hava istasyonu ve havya setini ayrı ayrı al. Şu konuyu da inceleyebilirsin.

Anladığım kadarıyla bahsettiğiniz sorunla ille karşılaşacağım ve başka bir cihaz mı almamı öneriyorsunuz? Yani başka bir havya ucuna sahip ( T ve C serisi gibi ) istasyonlara mı yönelmemi tavsiye edersiniz
güzel insan, tv kartları tamir ediyorum dedin. her tarafı smd olsa ve sökmeye takmaya kalksan en fazla 10 dakika, benim gibi redresörün kalın lehimini sökmeye kalkarsan yakarsın. biz tamirciler yada bu işle uğraşanlar, sınırlarımızı bilmiyoruz, kendimizi kaf dağında görüyoruz. merak etme hangisini alırsan al, senin işini görecektir.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,265
Üyeler
3,803
Son üye
sueda nur aydın

Son kaynaklar

Back