Siemens Sinamics V20 Sürücü Hakkında

Diyot

Meraklı Üye
Merhaba,

Elimizde Sinamics V20 sürücü var. Sürücü hata verdiği için çıkış vermiyor (kırmızı alarm ışığı sürekli yanıp sönüyor). Sürücü hazır makro ile dijital ve analog input bağlantıları üzerinden buton ve potansiyometre ile kontrol ediliyor.

Yalnız sürücüdeki hatayı sürücü üzerindeki minik panel çalışmadığı için göremiyoruz. Sürücünün 10V ve 24V çıkışlarında gerilim var. Mevcut hatayı nasıl sıfırlayabiliriz? Veya panelin çalışmasını nasıl sağlayabiliriz?

Katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Dijital girislerden birine reset atamasi yapilmasi gerekir. En kolay yontem besleme enerjisini kesip bi on saniye sonra tekrar acman.

Dijital girislerden birine reset atamasi yapilmasi gerekir. En kolay yontem besleme enerjisini kesip bi on saniye sonra tekrar acman.
Hazır makrolara baktım, inputlardan birinde +24V ile reset ataması vardı. Bunu denedim ancak mevcut durumda bir değişiklik olmadı.

Uzunca bir süre enerjisiz bırakıp tekrar besledim, maalesef gene bir değişiklik olmadı.

Ekrandaki sorunu nasıl çözebilirim?

Teşekkür ederim.

Merhaba,

Elimizde Sinamics V20 sürücü var. Sürücü hata verdiği için çıkış vermiyor (kırmızı alarm ışığı sürekli yanıp sönüyor). Sürücü hazır makro ile dijital ve analog input bağlantıları üzerinden buton ve potansiyometre ile kontrol ediliyor.

Yalnız sürücüdeki hatayı sürücü üzerindeki minik panel çalışmadığı için göremiyoruz. Sürücünün 10V ve 24V çıkışlarında gerilim var. Mevcut hatayı nasıl sıfırlayabiliriz? Veya panelin çalışmasını nasıl sağlayabiliriz?

Katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sürücünün üzerindeki panelde her türlü enerji olması lazım diye düşünüyorum. Bu noktada belki de arıza kaynağı araştırmaya buradan başlamak lazım.

Benim V20 yi ilk aldığımda test ederken şebekeyi motor terminallerine, motoru da şebeke tarafına bağlamışım yanlışlıkla. Ama nasıl oluyorsa, çalışıyordu meret. Yani bozulması çok zor birşey gibi duruyor. Farkettiğim anda panik ile sigortayı indirdim ve sonra bağlantıyı düzelttim tabi :D

@Diyot eğer seninkisi arızalı çıkarsa çok şaşıracağım gerçekten ...

enerjiyi kesip nemsiz basıçlı havayı sürücünün havalandırma kanallarına verip soğutun. sonra enerjiyi verin bakalım kendi soluk alıp verebilecek mi!

Benim V20 yi ilk aldığımda test ederken şebekeyi motor terminallerine, motoru da şebeke tarafına bağlamışım yanlışlıkla. Ama nasıl oluyorsa, çalışıyordu meret. Yani bozulması çok zor birşey gibi duruyor. Farkettiğim anda panik ile sigortayı indirdim ve sonra bağlantıyı düzelttim tabi :D

@Diyot eğer seninkisi arızalı çıkarsa çok şaşıracağım gerçekten ...
Ben sürücünün özellikle güç katında sorun olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Nedense sorun sadece ekranda gibi geliyor.

Sizinki de ilginç bir tecrübe olmuş :)

Siz V20 yi bilgisayara bağlayabilmiş miydiniz? Ya da nasıl yapılır biliyor musunuz?

Sanki olay yazılımsal gözüküyor.
Yeni V20 sürücüsü, ekran açılmıyor ve LED turuncu renkte yanıp sönüyor - Siemens SiePortal https://sieportal.siemens.com/en-tr...ing-on-and-led-becomes-orange-flashing/154928
Bilgisayarla bağlanıp yazılım üzerinden ekranı kapatmış olabilirler mi diye düşündüm ama bu da yapılamıyormuş. @kocamanusta nın bahsettiği harici resetlemeden de umutluydum ama işe yaramadı maalesef. Tabi sürücüyü bağlayan kişi hazır makrolar yerine kendi tek tek işlev atadıysa harici reset seçeneği ortadan kalkmış olabilir. Yanlış mı düşünüyorum?
enerjiyi kesip nemsiz basıçlı havayı sürücünün havalandırma kanallarına verip soğutun. sonra enerjiyi verin bakalım kendi soluk alıp verebilecek mi!
Alttaki alüminyum soğutucudan mı bahsetmiştiniz?

Ben sürücünün özellikle güç katında sorun olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Nedense sorun sadece ekranda gibi geliyor.

Sizinki de ilginç bir tecrübe olmuş :)

Siz V20 yi bilgisayara bağlayabilmiş miydiniz? Ya da nasıl yapılır biliyor musunuz?

Bilgisayarla bağlanıp yazılım üzerinden ekranı kapatmış olabilirler mi diye düşündüm ama bu da yapılamıyormuş. @kocamanusta nın bahsettiği harici resetlemeden de umutluydum ama işe yaramadı maalesef. Tabi sürücüyü bağlayan kişi hazır makrolar yerine kendi tek tek işlev atadıysa harici reset seçeneği ortadan kalkmış olabilir. Yanlış mı düşünüyorum?

Alttaki alüminyum soğutucudan mı bahsetmiştiniz?

plastik kasa üzerindeki havalandırma boşluklarından bahsediyorum.

Aklıma şöyle aptalca bir yöntem geldi. Sürücüye reset atmayı gösteren bir sürü video var. Basılan tuşları sayarak ve aynı sayıda basarak körlemesine deneseniz olur mu acaba . Ne kaybedersiniz.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,042
Üyeler
3,204
Son üye
rebelboy

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back