Siemens Sinamics V20 Sürücü Hakkında

Aklıma şöyle aptalca bir yöntem geldi. Sürücüye reset atmayı gösteren bir sürü video var. Basılan tuşları sayarak ve aynı sayıda basarak körlemesine deneseniz olur mu acaba . Ne kaybedersiniz.
Estağfurullah gayet mantıklı, ancak sadece arızayı kaldırmak lazım. Komple sürücü silinirse sıfırdan parametre tanımlamak gerekecek.
sanmıyorum ama uçları boşa alıp bi deneme yapabilirsin. ekranın çalışmaması arızanın sürücüde olduğunu işaret ediyor bence.
Deneyeceğim, muhtemelen sürücünün kendisinde dediğiniz gibi. Normalde enerji verildiği anda fan direkt çalışıyor mu bu modellerde? (Start verilmese bile)

Deneyeceğim, muhtemelen sürücünün kendisinde dediğiniz gibi. Normalde enerji verildiği anda fan direkt çalışıyor mu bu modellerde? (Start verilmese bile)

net bilmiyorum fakat farklı bi çok marka sürücüde hep çalıştığını gördüm. tasarruf modu var mı ya da sıcaklık kontrollü mü çalışıyorlar hiç bilmiyorum.

Siz V20 yi bilgisayara bağlayabilmiş miydiniz? Ya da nasıl yapılır biliyor musunuz?

RS-485 üzerinden Arduino ile haberleştirmiştim. O zamanlar, tek bir V20 yi hem ağaç şerit hem de torna taşlamada kullanma niyetim vardı. Ama sonra işler değişti, V20 yi ağaç şerit için ayırdım, kendi panosunu yaptım

net bilmiyorum fakat farklı bi çok marka sürücüde hep çalıştığını gördüm. tasarruf modu var mı ya da sıcaklık kontrollü mü çalışıyorlar hiç bilmiyorum.
Sıcaklık kontrollü olanlara da rastlamıştım. Fanın çalışmıyor olması anladığım kadarıyla ekrandan daha büyük bir arızayı gösteriyor diyorsunuz. Doğru mudur?

RS-485 üzerinden Arduino ile haberleştirmiştim. O zamanlar, tek bir V20 yi hem ağaç şerit hem de torna taşlamada kullanma niyetim vardı. Ama sonra işler değişti, V20 yi ağaç şerit için ayırdım, kendi panosunu yaptım

Konunuzu hatırladım Hocam. Sürücüyü haberleştirmek için de BOP üzerinden bazı ayarlamalar yapmak gerekmiyor mu?

Elinizde parça değişimi yapabileceğiniz muadili yok mu ? Acemi şansıyla birşeyler yakalayabilirsiniz belki :)
Maalesef Hocam, sadece bu var.

Yazılanlar epey yol gösterdi, başlangıçta düşüncem sürücü dışında bir arıza oluştuğu bunun da sürücüde hata oluşturduğu ve sadece ekranın çalışmadığı yönündeydi. 10 ve 24 V gerilim olması bu şekilde düşünmeme sebep oldu. Daha sonra sizlerin yorumlarından arızanın sürücünün kendisinde olduğunu düşünmeye başladım.

Bir neticeye ulaşırsam sizlere de bilgi vereceğim.

Herkese teşekkürler...

Bu sürücülerin içini açıp bakan var mı? Devre tamir edilebilir nitelikte mi? Yoksa epoksiye gömülü veya "conformal coating" kaplamalı mıdır?

Bu sürücülerin içini açıp bakan var mı? Devre tamir edilebilir nitelikte mi? Yoksa epoksiye gömülü veya "conformal coating" kaplamalı mıdır?
Arduino üzerinden yaptığınız işlemi başka bir sürücüde ben de deneyeceğim Timur Bey. Şimdiye kadar ihtiyacım olmadı ama belki bir gün işime yarar. Çok teşekkürler.

Sürücü tamiri yapan bir elektrikçi var. Yolum düşerse ona sorarım.

Arduino üzerinden yaptığınız işlemi başka bir sürücüde ben de deneyeceğim

RS485 ile haberleşmede iki tane hata ile karşılaştım. Birincisi RS485 sürücü entegre pinlerinin transmit ve receive için uygun şekilde yapılandırılması gerekiyordu (INPUT/OUTPUT). İkincisi de TX/RX hattının yer değiştirmiş olması. Onun dışında standart UART haberleşmesi kadar sorunsuz idi. V20 nin varsayılan ayarlarını kullandım.

RS485 ile haberleşmede iki tane hata ile karşılaştım. Birincisi RS485 sürücü entegre pinlerinin transmit ve receive için uygun şekilde yapılandırılması gerekiyordu (INPUT/OUTPUT). İkincisi de TX/RX hattının yer değiştirmiş olması. Onun dışında standart UART haberleşmesi kadar sorunsuz idi. V20 nin varsayılan ayarlarını kullandım.
İlk deneme olacağı için çalışan başka bir sürücü üzerinde deneyeceğim. Yardımınız için teşekkürler.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,042
Üyeler
3,204
Son üye
rebelboy

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back