Siglent SDS2100X Plus ekrandaki hayalet veriler

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,988
Aşağıdaki videoda göreceğiniz üzere Siglent SDS2100X Plus'ın ekranında ölçülen veriler kalıyor ve ekranı tazelemiyor. Bu veriler üst üste binerek bir süre sonra anlamsız bir kalabalık oluyor. Benim cihaz mı arızalı, bilmediğim bir ayar mı var yoksa bu durum normal mi?

Video'nun 2. saniyesinde triger ayarı yapıyorum ve çok kısa süreli ekran tazeleniyor ve görmek istediğim veriler net şekilde ekranda görülüyor. 17. saniyeden itibaren probları fiziksel olarak cihazdan ayırıyorum ve ekranda bu gölge veriler durmaya devam ediyor. 20. saniyede artık hiçbir prob bağlı değil.

Bu durumla V1.5.2R2 (2022-12-22 tarihli) versiyon ile karşılaştım. Yazılım kaynaklı mı acaba diye Firmware güncellemesi yaptım ve V1.5.2R3 (2023-04-03 tarihli) en güncel versiyona güncelledim. Güncelleme notlarında bununla ilgili bir bilgi olmadığı için beklentim yoktu. Zatende değişmedi.





Bu sorun benim SDS1104X-E'de asla olmuyor.

Yukarıdaki videoyu çekerken probları söktüm, bu mesajı hazırladım ve biraz da oyalandım. Yaklaşık yarım saat sonra bile aşağıdaki gibi görüntü ekranda duruyordu.


ScreenImg.png
 
Problar sökülü iken Triger'i değiştirdiğimde beklediğim gibi aşağıdaki ekranı görüyorum.

ScreenImg.png
 
Bahsettigin durum bazi scoplarda ozel bir tetikleme modu. (Persistence modu.)


2:34 dekine benzer bir durum mu?
 
Son düzenleme:
Triger ayarları aşağıdaki gibi. Ekranda görünmüyor ama Zone ayarı da kapalı.


ScreenImg.png
 
Benim makinede(sds1104x-e) display/persist diye ayrı tuş var. Basınca ekranın altındaki seçeneklerde persist çıkıyor ve buradan 1-5-10-30sn veya sonsuz olarak ayarlanıyor. Bunu açtığımda görüntü sizinki gibi oluyor.
 
2104X+ da da aynı yerde. Off konumuna getirirseniz düzelecektir.

1682961367435.jpeg
 
@semih_s @ozkarah teşekkürler, bende aynı tespiti yaptım. Yukarıdaki durum Display/Persist menüsünün infinity olarak ayarlanmasından kaynaklanıyormuş. Off konuma getirince sorun düzeldi.

TDS Mühendislik ile görüştüm, bazı başka ayarlarda bu görüntüye sebep oluyormuş. Kitapçığını daha dikkatli okumak lazım.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,674
Üyeler
2,496
Son üye
can12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top