Siglent SDS2014X Plus osiloskop almak isteyenler buraya yazsın

Bende SDS2104X HD değil SDS2104X Plus var. Decoder opsiyonları, AWG ve jojik problarıyla birlikte almıştım. 500 MHz'e kendim yükselttim.
Bende SDS2104X Plus aldım. Power Analysis dışında bütün opsiyonları ve logic probe da dahil. Aslında cihaz 100 MHz ve full.

Muhtemelen garanti süresince bunu yapmam ama 2 yılı geçince belki bende 500 MHz yükseltmesini uygulayabilirim. İzlediğiniz süreç aşağıdakine benzer mi?

Kulübe hoşgeldiniz.
Evet prosedür aynı. Ayrıca SCPI ile de yapılabiliyor.

Garanti konusu muallak. eevblog'daki mesajlara bakınca, Siglent'in genel tavrı bu tür müdahelelerin garantiyi etkilemediği şeklinde. Bu upgrade (liberation) işlemini bir satış politikası olarak kullanıyorlar. Temsilcileri de bildiğim kadarıyla bu konuda esnek davranıyor. Zaten bu işlemin cihazın arıxa yapmasına herhangi bir katkısının olması da mümkün değil. Ben iki cihazada uyguladım, bir kaç hafta test edip bir arızası olmadığına kanaat getirdikten sonra.

Ayrıca, daha önce ihtiyaç olması halinde eski duruma dönmek için bu tür müdahelelerden önce cihaza bağlanıp yedekleme yapmakla ilgili bir mesaj paylaşmıştım. Bakmak isteyebilirsiniz:

Not: son güncellemede telnet imkanını kaldırdılar. Cihazınınız versiyonuna göre telnet scripti çalışmayabilir.

Hangi satıcıdan temin ettiniz acaba

Cihaz son firmware (1.5.2R2) versiyonu ile geldi. Donanım versiyonu da 5.5. Yedek alayım dedim ama telnet çalışmadı.

1676645413972.png

Cihazı TDS Mühendislik'likten aldım. İletişimleri çok iyi, her türlü kolaylığı sağlıyorlar.

SDG2000X de standart telnet portundan komut satırı erişimi kaldırılmış, ama 5024 portunda SCPI arabirimine bağlantı gelmişti. Skoplarda da aynı şey olabilir.

O zaman SDG2042X deki prosedürün aynısı çalışır bunu hacklemek için. Zaten python script genel yazılmış, osiloskop özelliklerini de kapsıyor.

Hack için web arayüzü de yeterli. Oradan da SCPI komutları gönderip hack işi yapılıyor. SDS1104X-E'yi öyle hackledim. Cihazı garanti dışı kalmadan bir süre kullanayım, o zaman deneyebilirim.

Ben olsam gerçekten ihtiyacım olunca 500 MHz açarım. Geri kalan herşey aynı olduğunu varsayarsak, 500 MHz lik osiloskobun gürültüsü, 100 MHz lik osiloskobun gürültüsünün en az 5 katıdır.

Benim hack edecek ya da 500 MHz hıza ihtiyacım olacağını sanmıyorum. Sadece test amaçlı yaparım. Bir de şöyle bir durum var, şu an için tekrar eski hıza düşürmek her zaman mümkün. Sadece diğer opsionlar geri alınmıyor.

Zaten LA probe ve bütün orijinal lisanslarla birlikte geldi.

ScreenImg(1).png
ScreenImg(2).png
20230217_150941.jpg

@Sercan hocam lojik probe sds1104x ile uyumlu değil ama fiyat olarak nerelerde merak ettim.
Sds1104xe aldım geçen ay. Henüz detaylı inceleme şansım olmadı. Gerçi skop özellikleri ve kullanımı konusunda da çok mahir değilim.

Bir de skop üzerinde lojik analyzer ile USB lojik analyzer kullanım olarak farkları nelerdir? USB lojik analyzer daha kullanışlı gibi ama PC /laptop zorunluluğu bazen can sıkıcı olabiliyor.

Bir de skop üzerinde lojik analyzer ile USB lojik analyzer kullanım olarak farkları nelerdir? USB lojik analyzer daha kullanışlı gibi ama PC /laptop zorunluluğu bazen can sıkıcı olabiliyor.

Skop üzerindeki lojik analizörün ucuz USB bazlı lojik analizörlere göre birçok avantajı var.

1) Bant genişliği ve örnekleme hızı çok daha yüksek. Mesela SDS1104X-E için 1 Gsa/s.
2) Kanal sayısı daha fazla.
3) Lojik eşik voltajı ayarlanabiliyor. Mesela SDS1104X-E için -3V ila +3V arasında (datasheet de -8V ... +8V diyor, ama neyse, bir aralıkta ayarlanabiliyor neticede)
4) Dijital ve analog sinyalleri zaman ile senkronize edilmiş bir şekilde alt alta görmek mümkün oluyor. Bu çok önemli bir avantaj.

@Sercan hocam lojik probe sds1104x ile uyumlu değil ama fiyat olarak nerelerde merak ettim.
Sds1104xe aldım geçen ay. Henüz detaylı inceleme şansım olmadı. Gerçi skop özellikleri ve kullanımı konusunda da çok mahir değilim.
Güle güle kullan, harika bir cihaz.

Bende probe ile birlikte kampanya olduğu için aldım. Probun tek başına fiyatını tam olarak bilmiyorum ama avrupada vergiler dahil 400 euro civarında, ülkede biraz daha yüksek diye biliyorum. Tabi bir de yazılım lisansı var. Onu hack ile aşmak mümkün.

Bendeki cihazın opsiyonlarını aşağıdaki gibi açmış, hızı da 200 MHz'e yükseltmiştim.

Ben olsam gerçekten ihtiyacım olunca 500 MHz açarım. Geri kalan herşey aynı olduğunu varsayarsak, 500 MHz lik osiloskobun gürültüsü, 100 MHz lik osiloskobun gürültüsünün en az 5 katıdır.
Timur abi burda merak ettiğim bir konu var donanım olarak aynı olan bir ürünü yazılım yükseltmesi yaptığımızda nasıl gürültüsünü arttırıyoruz. İçindeki donanımın sinyali yakalamak için saat hızı artıyor bu da bu sefer gürültü mü yapıyor?

Lojik analizör probu ile ilgili bir durum var. Spl2016, spl1016 problar var ama Siglent SDS1104X-E ile uyumlu olan lojik analizör SLA1016. SPL1016 nın skopa giriş yeri farklı. Sds1104x üzerinde HDMI portu şeklinde yuva var.
SLA1016 lojik analizör probu

1676825033431.png

SPL1016 lojik analizör probu
1676825091835.png

Timur abi burda merak ettiğim bir konu var donanım olarak aynı olan bir ürünü yazılım yükseltmesi yaptığımızda nasıl gürültüsünü arttırıyoruz. İçindeki donanımın sinyali yakalamak için saat hızı artıyor bu da bu sefer gürültü mü yapıyor?

Devreler tıpatıp aynı, sadece bant genişliğini kısıtlamak için hardware'de bir düzenek var. Gürültünün artması devre ile ilgili değil, bant genişliği ile ilgili. Ne kadar geniş bir frekans bandına bakıyorsan, o kadar fazla gürültü görürsün. Mesela osiloskop teknik özelliklerine bak, 8 GHz osiloskoba 50 bin dolar para veriyorsun, ama hobi amaçlı kullanılan bir Siglent osiloskoptan daha fazla gürültüsü var :)

Hack kaynaklı ilave gürültünün şöyle bir çözüm yolu var.
Bu cihazın 100 MHz modelinin -3dB bant genişliği 180 MHz civarında. Üzerinde her giriş için 20 MHz ve 200 MHz alçak geçişli filtre seçeneği var. Yüksek frekansa ihtiyacımız olmadığı durumda ya da düşük gürültüye ihtiyacımız olduğu durumda 200 MHz filtreyi aktif tutarsak fabrika çıkışı 100 MHz modele çok yakın bir gürültü elde etmek mümkün.

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back