Bu seride logic probe DIY olmuyor sanırım değil mi hep internette 2000 serisine göre buldum?SDS1000X serisi
SDS1000 için kablo artı ufak bir kutu ve muhtemelen devre var içinde sonra 16 tane kablo çıkıyor. Üst modelde direkt Kablo çıktığı için uygun bir iki iş yapıp hallediyorlar. Bir şeyleri gözden kaçırmadıysam eğer durum bu.16bit dijital giris kablo mevcut ise dogrudan okunabiliyor mu, yoksa opsiyon mu tam anlamadim.
pod haricinde 2000 serisi icin lojik okumaya lisans ucreti istiyor mu?Her iki seri için de lojik problar 350-400 USD civarı bir fiyatla satılıyor.
SDS1000X serisinde SPL1016 lojik problar kullanılıyor. Bu problar aktif komponentler de içerdiğinden kopyalanması çok daha zor.
SDS2000X serisinde ise SPL2016 lojik problar kullanılıyor. Bunlarda aktif komponent yok. Sadece direnç ve kapasitör var. O yüzden kolayca kopyası yapılabiliyor. Ebay'de bile satılıyor kopyaları. Orjinali kadar kaliteli değil belki ama çok yüksek frekanslara çıkılmayacaksa anlamlı bir performans farkı olmadığı söyleniyor. Şu adrese bakabilirsiniz:
DIY Logic Analyzer Probe and Pods for Siglent (and LeCroy) scopes - Page 1
DIY Logic Analyzer Probe and Pods for Siglent (and LeCroy) scopes - Page 1www.eevblog.com
N11'i aradan çıkarıp mail order ve kargo ile almak mantıklı olur mu sizce? Daha arayıp konuşmadım ama n11 komisyonu %20'yi buluyormuş.TDS mühendislik Karaköy İstanbulda, Ankara'da da sanırım şubeleri var en ucuz satan onlar direkt olarak. N11 fiyatları komisyonlu aklınızda olsun direkt firma ile haberleşin. Opsiyon almadım ilerde gerekirse özellikle garanti bitince gerekenleri açıp yükseltebilirim.
Direkt arayın fiyat değişiyor. Düzgün bir firma o konuda da endişeniz olmasın. (TDS Mühendislik)N11'i aradan çıkarıp mail order ve kargo ile almak mantıklı olur mu sizce? Daha arayıp konuşmadım ama n11 komisyonu %20'yi buluyormuş.
Bunu yazmak için mi üye oldunuz?www.kamitekno.com'da Siglent iyi fiyatlar var.