Sigorta Tipleri Arasındaki Farklar

volta

Kıdemli Üye
Katılım
31 Mart 2021
Mesajlar
1,910
Çeşitli tipte sigortalar var. Cam sigorta, direnç tipi sigorta, kondansatör tipi sigorta vb... Bunların birbrilerine göre avantajları yada dezavantajları var mı? İşlev basit olunca sanki bir fark olmazmış gibi geliyor ama yoksa neden bu kadar çeşit var? Kafama takıldı sorayım dedim.
 
En basiti cam tipi sigorta. Değişik voltaj ve akım değerlerinde satılıyor. Bir de atma hızına göre seçim yapıyorsun. Bir de HRC denen bir sigorta çeşidi var. Bunlarda da gene voltaj, akım ve atma hızına göre seçiyorsun. Bunların cam sigortadan farkı, infilak etmeden, yangın çıkarmadan, efendice atıyorlar :)

O senin kondansatöre benzettiğin sigortalar muhtemelen "resettable fuse" denen ve attıktan bir süre sonra tekrar kullanılabiliyor. Biraz dinlendirmen gerekiyor.
 
Gecikmeli sigorta imiş. Atma süresi akımın ne kadar aşıldığına bağlı

1669118252790.png
 

Forum istatistikleri

Konular
7,736
Mesajlar
128,745
Üyeler
3,125
Son üye
adnancoskun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back
Top