smps topoloji secimi

Hazel

Aktif Üye
giris 220V AC+PFC, cikis 60V DC seklinde 900w bir smps icin hangi topoloji uygun olur? malzeme acisindan half-bridge cazip gorunuyor ama bu guc icin uygun mu emin olamadim, gonul full bridge den yana ama malum malzemelerde ucuz degil.

Çıkış 90V 15A Giriş 220V ama PFC neden gerek var zorunluluk mu? Buradan epey bir para gelecek.
Eğer PFC kullanılacaksa half bridge yeter de artar. Çıkıştaki fiyotları seçebiliyorsanız 200V altı seçersiniz mis. 400V PFC barası için 500-600V arası mosfetler epey ucuz oluyor.

cikis 90v degil 60v olacak, hem sebeke cok kirli hem ben bara voltaji cok oynasin istemiyorum, bu kaynaktan 3 yada 4 tanesi yan yana calisacak o yuzden bende guc katsayisi uzerine katki saglamamak icin pfc koymayi dusunuyorum, benim asil kafama takilan giristeki yarim kopru kondansatorleri su koyverir mi, 300w lik kaynaklarda pek sorun teskil etmez ama guc artinca sanki yarim kopru voltaji basima bela olacak gibi bir his var icimde, yap birsey olmaz gibi bir oneri yerine daha once damdan dusen biri neler yasadi onu merak ettim, yada bu tip bildiginiz urun tasarimlari var mi, hazir meanwell urunlerine baktim hem istedigim 60v cikisa sahip urun bulamadim hemde 20k civari fiyatlari gorunce kendim tasarlama iytiyaci hissettim.

Forum istatistikleri

Konular
7,110
Üyeler
2,880
Son üye
onur1986

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back