Snapmaker U1

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bu yazıcı beni heyecanlandırdı! Açık kaynak klipper firmware, tamamen açık kaynak dilimleyiciler ile kullanılabilmesi, snapmaker'a internet ile bağlanıp çalışmak için izin istememesi çok büyük avantaj benim açımdan.

Pazarlamada renkli baskı olayı ön plana çıkarılıyor, ama benim açımdan "tool change" olması, yani 4 kafalı olması çok büyük avantaj. 4 tane farklı tür filament takarım (PETG, ABS, Nylon, TPU), sonra da istediğim filamenti kullanarak baskı alırım.

samm market'e ön satışa çıkmış, fiyat da iyi. Şimdi kendimi ikna etmem lazım, elimdeki çalışan yazıcıyı emekli etmek için :cheeky5:

1767788258763.png

Hocam diğer taraftan bir filamentten diğerine geçiş hızı ve geçiş sırasında atık filament (nam-ı diğer kaka) çıkarmaması güzel bir şey.
Bu aynı zamanda geçiş yapılacak kafanın önceden ısıtılıp değişim işlemine hazırlanması için fırsat sağlayacak. Sadece halihazırdaki kafayı parkedip, yeni kafayı alacak ve yazma işlemine devam edecek.
Bambu H2S serisinde nozül değişimi yaptı ama bu nozül değişiminden daha efektif ve hızlı bir çözüm.
Aynı özelliği Bambu'ya da bekliyoruz. Yazıcı olarak çok memnunum ama 1 senede teknoloji olarak geride kaldı.

Bir de son zamanlarda şunu gözlemlemeye başladım: Benim kendin yap yazıcıda lineer raylar var, direct extrusion kafa var ve bütün mekanik sistem de metal. Dolayısıyla hareket aksamı çok ağır, bu da hızı limitliyor. Şimdiye kadar yüksek hız ihtiyacım olmadı, mevcut makina ile de 100 mm/s hıza rahatlıkla çıkıyor. Ama daha yüksek hızlara çıkmanın kritik bir faydası var: Köprüleme çok daha temiz olarak yapılıyor ve artık destek yapıları çoğu zaman gereksiz hale geliyor. Yani "tasarımı öyle bir yapayım ki fazla köprü olmasın" diye kafa yormaya fazla gerek kalmayacak.

( İkna etmeye devam ... )

Hocam 3~4mm den fazla ara varsa destek ihtiyacı doğuyor. Yazıcı hızlı olsa bile orada kavis oluşuyor.

Şuradaki baskıda desteksiz uzun bir bölüm var. Bence yüksek hız sayesinde orası desteksiz basılabiliyor. Yoksa benim bilmediğim başka bir trick mi var orada?

Filament kalitesi baskı durumunu etkileyebilir hocam. Esun ile solvix'in aynı sonucu vereceğini sanmıyorum hocam.

Şimdi makinanın ölçülerine baktım. Benim mevcut makinadan çok daha az yer kaplıyor :tamam2:

Derinliği yarısı, genişliği 20 santim daha az, yükseklik ise 30 santim daha az. Cihazın üstüne bir kapak yaparsam bile mevcut yazıcıdan daha az yer kaplıyor.

İkna olmak üzereyim :D

Sadece soğutma yeterli olmaz diye düşünüyorum. Filamentin hızlı bir şekilde çekilmesi, gergin ve düz olmasını sağlamada önemli. Yani daha filament tam katlılaşmamış iken gerginlikle düzgün hale getiriliyor ilerleme hızı yüksek ise. Ama tabi denemesini yapmadım bu sadece teori.

Bu yazıcı ile ilgili kafamdaki tek soru, kabinin üstünün açık olması. ABS için problem olur mu?

Sadece soğutma yeterli olmaz diye düşünüyorum. Filamentin hızlı bir şekilde çekilmesi, gergin ve düz olmasını sağlamada önemli. Yani daha filament tam katlılaşmamış iken gerginlikle düzgün hale getiriliyor ilerleme hızı yüksek ise. Ama tabi denemesini yapmadım bu sadece teori.
tabii bu parametreler de çok önemli ama soğutma yetersiz olursa yani filament nozzledan çıktıktan sonra kısa sürede soğutulamaz ise ne yapılırsa yapılsın sarkma olacaktır.

Bu yazıcı ile ilgili kafamdaki tek soru, kabinin üstünün açık olması. ABS için problem olur mu?

Üstü de açık, ön kapağı da opsiyonel imiş :katil1:

Ama ben ona akrilikten üst kapak ve ön kapak yaparım. İçine de kabin ısıtma koyarım. O noktada artık mükemmen ABS basar.

Tabi diğer yandan şu da var. Eskiden ABS yi çok kullanıyordum, ama son zamanlarda tamamen PETG ye geçtim, kesinlikle en az ABS kadar sağlam. Hatta ayarlara daha az duyarlı olduğu için hiç uğraşmadan sağlamlık elde ediyorsun. Ama kabin gene gerekli çünkü stabil iç sıcaklık isteyen başka filament türleri de var.

Bu makina ile mesela şöyle bir tasarım yapılabilir. Bir ana parça (PETG), üzerinde de conta (TPU), aynı baskı içerisinde. Adamlar kendi sitelerinde spor ayakkabısı basmışlar :D

Teardown izlemeden bu cihazı almayın. MakeraZ1 teardown izledim. Dışı güzel, içi kötü.. Bununda rayla indüksüyon mil. Kare kızak olmadan sıkıntılı.

Bunların rayları bildiğim kadarıyle fiber karbon. O yüzden çok hafif ve 500 mm/s hızlara çıkabiliyor. Benim elimdeki yazıcıda kare kızak var. Köprü çok ağır olduğu için hız limitleniyor.

Esasında ben Snapmaker U1 i hızı için almak istemiyorum. Hız da yararlı birşey ama elimde hazır var olan yazıcıyı değiştireceğim bir unsur değil. Bunu alırsam ben tool change için alacağım. O konuda da yorumlar çok iyi.

Hocam ön kapak çözülür ama üst kapak o kadar kola değil çünkü yazıcı Kafa ile birlikte filament borular da mobil durumda. Bunun için üstü açık dikdörtgen prizma bir kapak tasarım lazım

Hocam ön kapak çözülür ama üst kapak o kadar kola değil çünkü yazıcı Kafa ile birlikte filament borular da mobil durumda. Bunun için üstü açık dikdörtgen prizma bir kapak tasarım lazım

Üst kapak da zor değil. Akrilik yapıştırıcı ile benim mevcut yazıcıya kapak yaptım ben.

Forum istatistikleri

Konular
8,773
Üyeler
3,514
Son üye
osm

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back