STM32C0 Serisi Flash Sorunu

flowchartx

Aktif Üye
Katılım
18 Ağustos 2021
Mesajlar
218
Herkese iyi forumlar,
STM32C0 serisi işlemci ile bir proje geliştiriyorum. İşlemci ilk defa kullanıcı tarafından enerjilendirildiği zaman flasha 20 tane default parametre yazıyorum ve bu ilk enerjilendirme verisinide flashta tutuyorum. İlk enerjilendirildikten sonra o adresteki değişkeni 1 yapıyorum. Buraya kadar hiç bir sorun yok programın devamında defalarca flashı silip tekrar yazıyorum burada da bir sıkıntı yok. Ama flashı STM32CubeProgrammerdan tamamen temizlediğim zaman debug penceresini açtığımda daha program çalışmadan memoryi izliyorum ve ilk enerjilendirilme değişkenin adresinde ki değer 1. Bu nasıl mümkün olabilir ? 2 gündür bununla uğraşıyorum yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
 
Flashi sildiginde sozkonusu adresde 1 olmadigini goruyorsun.
Kodu yukluyorsun.
Kod yuklendikten sonra kodun calistirilmadigini nasil garanti ediyorsun?

Cunku enerjili halde bekleyen islemci jtag tarafindan durdurulmus olsa bile ilk reset islemi kodu baslatir. Bu da adi gecen memory alanindaki degeri 1 yapar.

Soyle bir cozum getirebilirsin. GPIO pinlerden birisini pull up tipi input tanimla ve bu pin low olmadigi surece flasha parametre yazmasin.
Sen cipi programladiginda reset yese bile bu GPIO pin pullup olacagindan parametre yazilmayacaktir.

Ne zaman bu GPIO pini bir jumper ile low yaptin ve enerjiledin o zaman parametre yuklemeye de izin verilmis olur.
 
Kodun koşabileceği hiç aklıma gelmemişti hocam çünkü kodu silip direkt debug ile bağlanıyordum karta bu esnada kod işlemciye yükleniyor ama koşmuyor sanıyodum. Dediğiniz değerlendirerek bir inceleyeyim teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
5,879
Mesajlar
100,199
Üyeler
2,489
Son üye
satranc19

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top