punta yapılan probların oldugu kablolardan mı bahsediyorsunuz?Ankarayı bilmediğimden bir tavsiye veremeyeceğim ancak bu sanki bir kısa devre sorunu gibi duruyor. İzalasyonu arttırmayı deneyebilirsin.
Elektrikçi bandı kullanmam sorun olmaz sanırım . Sanki trafodan çıkan kablolardan önden bakınca sağdaki gövdeye dolayısıyla topraklamaya atım yapıyor gibi geldi. burada hafif bir deforme var. O kablo biraz daha yana duruyordu. düzelttim. Trafounun dış demirinde topraklama bağlı gözüküyor. Olması gerekende bu sanırım?.Hem o hem de @taydin nın bahsettiği gibi trafoda olabilir.
Tekrar hatırlatayım, o kalın kabloları sakın yuvasından çıkartmayın, geri takması tam bir eziyet.
Trafonun metali direk topraklanmış vaziyette. En azından kullanılan vidalar topraklamayı iletiyor.O kalın kablo insan saçından ince tellerden oluşuyor. Bazen dışarıda kalan bir kabloyu görmek zor olabilir. Dolayısıyla kullanım sırasında bundan kaynaklı bir kısa devreyi fark etmek çok da kolay olmayabilir.
Bende trafoda topraklama yoktu diye hatırlıyorum. Zaten plastik ayraçlara kutudan uzak olması lazım.
2700 istediler biraz araştırayım. Kendim sarabilirsem neden olmasın bana da eğlence olur.737G iyi bir cihaz, tamir etmeye değer. Tamir için ne kadar para istediler?