Superonline altyapı komedisi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
23,219
Yedek almak için 40 GB diski olan bir VPS kullanıyorum. Her akşam da benim veriler rsync ile otomatik olarak transfer ediliyor. Upload hızı da kabaca 10 MBit/s gibi her akşam yıllardır görüyorum. Yıllardır süperonline'dan da talep ediyordum 1000 MBit/s yi, çünkü hat bu hıza çıkınca upload da çok artacak ve benim backup işi daha hızlı sonuçlanacak. Ama her seferinde superonline "altyapı yok" diyor.

Birkaç gün önce gözümün ucu ile gene bakıyordum rsync transferine, bir de baktım benim upload hızı 100 MBit/s :oops: Hani bazan turbo yükle özelliğini satın alıp upload'u 24 saatliğine 100 MBit/s hızına çıkardığım oluyor, ama turbo yükle de satın almadım. Speedtest yaptım, benim normal 100 MBit/s olan internet 1000 MBit/s ye çıkmış!
 
Hemen aradım bunları. Benim hız hasıl olduysa 1000 MBit/s olmuş. Herhalde altyapı geldi, beni o plana geçirin diye. Kadın baktı, malesef o plana geçiremiyorum, çünkü orada altyapı yok dedi :katil1: :katil1: :kizgin1:
 
"Şu anda benim download 1000, upload da 100. Yani aşağıdaki switch bu hızları destekliyor. Nasıl alt yapı yok yav?" deyince. "Tamam isterseniz sizi 1000 olan plana geçireyim ama bir hız garantisi veremeyiz" dedi.

Şimdi geçsem o servise, teknisyenin birisi gelecek, oradaki Gigabit switch'i söküp yerine 100BaseT switch takıp gidecek, nasıl olsa buradaki altyapı 100 diye. Ben de hiçbir hak iddia edemeyeceğim. O yüzden gene kaldı bizim iş.

Gerçi şöyle bir durum var: Ookla speedtest ile 928/112 hız alıyorum. ama VPS ile iperf testi yaparsam, indirme sadece 450 MBit/s de kalıyor, yükleme 100 Mbit/s ye yakın. Belki de genel olarak mahalle için bir trafik hesabı yapıyorlar. Belki de bütün apartmanlardaki switch'lerin tamamı 1000 Mbit/s, ama mahalledeki ağın tamamına bakınca herkesin 1000 kullanmasını kaldıracak durumda olmayabilir.
 
Artık durum nedir bilmiyorum, 100 MBit/s upload olduğu sürece hızlı backup'tan yararlanacağız, ondan sonra da ne olacaksa olacak artık.
 
Bence hiçbirşey demeden kullanmaya devam edin. Süperonline in saçma bir sistemi var. Evde süperonline fiber altyapısı var. Sene başında taahhüt bitmeye yakın internet üzerinden başvurulara özel bir kampanyaları vardı, ondan faydalanmak istedim. Adres bilgilerimi girdiğimde altyapı yok diyordu. Kaç defa müşteri hizmetlerini aradım, ordan başvuramıyorum ya sistemi düzeltin yada siz bu kampanyayı tanımlayın diye, hiç bir sonuca ulaşamadım bende pes ettim. Şimdi süperonline fiber altyapısı üzerinden vodofone fiber kullanıyorum. :)
 
Butun bunlarin sebebi bence bilgisizlik,

altyapinin ozunu bilen adam gittiginde geri kalanlar, kisaca magara adamlari :gulus2: , kafasina gore takilma surecine basliyor. Birbirleriyle bile konussalar her sey iddia masasinda kalir. Bilimsel hic bir yaklasim goremezsiniz. Sebebini bilmedigi sey icinde hafizasi ve bilgisi olan i da kandirmak zor oluyor, aslinda kandirmiyorlar belkide, bildikleri o kadar.
 
Büyük ihtimalle binadaki altyapı fiber dönüşüme girdi, sahada da farklı hız profilleri kullanmamak için sizin upload 100e çıktı. Pek kurcalamayın şu aşamada durduk yere kampanya bahanesiyle fiyat arttırımı yapmaya kalkabilirler. Sol dışında herhangi bir iss sayfasından adresinizde hız kaç gözüküyor kontrol edebilir misiniz? Download hızında değişme var mı?
 
Fiyatı da sordum sonra. Şu anda 650 TL veriyorum, altyapı olmadığı halde 1000'e geçersem birkaç yüz TL artacak.

Eğer benim düşündüğüm gibi, mahalle çok sayıda 1000 aboneyi kaldıramayacağı için "altyapı yok" diyorlarsa, o zaman ben 1000'e geçsem, altyapı gelene kadar 1000 kullanan tek ben olacağım ve yüksek hızda kullanabileceğim. Bakalım ne zaman kesecekler. Kesene kadar biraz daha düşüneceğim :)
 
Ben de üç yıldır Superonline fiber kullanıyorum. Mayıs ayında taahhüt bitiyordu. Bir ay öncesinde sms geldi ve size bir ay için hediyemiz deyip, hızı 100 den 1000Mbit e çıkarmışlardı.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,530
Mesajlar
111,051
Üyeler
2,684
Son üye
kofteci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top