Tavuklarda gyroskop özelliği

Daha ilerisinde kusak olmasi zor. Oort bulutunun 100.000 AB kadar oldugu dusunuluyor. Gaz ve kutlelerini tutabilir gunesin cekimi belki ama asteroid sayilabilecek nesneleri o mesafeden sonra tutmasi zor. Cunku ayni uzaklik diger yildizlarinda cekim alanina girmeye basliyor yavas yavas. Evet, gercekten de delirmemek elde degil. Bende cok merak ediyorum orada ne var acaba diye. :D
nasa çalışanları içinde özellikle vouger uydusuna yanlış komut giren elemanla tanışmak isterdim ne yaptılar acaba ona :D

Bazı Hintlilerde de var bu gryo sistemi. Dans ederlerken kafa sabit ama govde kipir kipir. :D

Ruslardi galiba insansiz ucak yada roket yapmislar. Ucagin burnuna guvercin icin ozel bir bolum yapiyorlar. Pencereli falan. Guvercin kafasini nereye cevirirse ucak o yone hareket ediyor.

Ucus sistemlerinin olmadigi hatta belkide MCU larin bile olmadigi donemde guvercinleri egitmisler ve hedefleri guvercin gudumlu sistemlerle yok etmisler.

Bunun da bir videosu vardi.

Aynaya bakarken kafanızı sol ve sağ omuzuna yatırın.
Gözlerimiz kafamızı yatırdığımız açı kadar kendiliğinden dönüyor.
Ama nesneyi düz göreceğimize kafamızı yatırdığımız açı kadar yatık görüyoruz. :)

uçaktan deniz hedeflerine atılan bombayı radyo dalgalarıyla yönlendiren sistemi ilk luftwaffe kullanmıştı diye hatırlıyorum. bi süre sonra müteffikler olayı çözüyo ve sinyal karıştırarak bombaları boşa düşürmeye başlıyor devamında da almanlar kablolu sisteme geçiyo falan filan...

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back