Teardown (Sökerek Cihaz İnceleme) Videoları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fide
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Bazı videoları hem donanım hem de kullanım özellikleri bakımından oldukça faydalı buluyorum. Sökülen cihaz çoğu zaman elimizde olamasa bile bazen tasarım yaparken fikir veriyor.

2004 Model HP Server teardown videosu. Sunucudaki kullanılan sabitleme tekniklerine ve sağlamlığa hayran kaldım.

Son düzenleme:

Toyota Prius hibrit aracın Power elektronics kısmını sökerek inceleyen güzel bir video.

Bı kanalda da Tesla araçların elektrik motorunu inceliyor. Anlatan kişi aynı zamanda akademisyen diye hatırlıyorum.

Kanalında aynı zamanda birçok EV araca ait videolar var.

12V 250A 3KW sıvı soğutmalı smps söküm ve inceleme videosu. Power elektronics ile ilgilenenler için şematik ve çalışma incelemesi de yapmış. Çok hoşuma gitti.

Switching power loss (yarıiletken anahtarlama kayıpları) incelemesi.

200KW Jaguar E-pace motor inceleme

12V 250A 3KW sıvı soğutmalı smps söküm ve inceleme videosu. Power elektronics ile ilgilenenler için şematik ve çalışma incelemesi de yapmış. Çok hoşuma gitti.
Geçen izledim bunu kondansatör leri o şekilde takma sebebi bence parazitik enduktansı düşürmek.

curious marc genelde eski nesil 70-80 lerden kalma uzay aracı elektroniklerini inceliyor ve yeniden çalıştırıyor.

Forum istatistikleri

Konular
8,923
Üyeler
3,593
Son üye
west7

Son kaynaklar

Back