Telefon Mikrodenetleyici

acbatro

Yeni Üye
telefon için kod yazmak istedim bi digispark attiny85 aldım ama algılamadı, zaten desteği de geçen senelerde kesilmiş, telefon için güncel ve iyi çalışan hangi mikrodenetleyiciler var. insanlar teensy , pi pico, stm32 , esp32 , esp8266 önerdi. hangisi daha iyidir acaba. çok bi yetenek istemiyorum. kodları execute etsin yeter. extra modul falan da takmayacagım

Soruyu nasıl anlamalıyız emin olamadım ... Attiny85 ile, mesela SIM modülü takıp cep telefonu mu yapmak istiyorsun? Yoksa cep telefonundaki bir IDE ile program geliştirip attiny85 e mi yüklemek istiyorsun?

Soruyu nasıl anlamalıyız emin olamadım ... Attiny85 ile, mesela SIM modülü takıp cep telefonu mu yapmak istiyorsun? Yoksa cep telefonundaki bir IDE ile program geliştirip attiny85 e mi yüklemek istiyorsun?
2. dediginiz hocam. attiny i nedense telefona baglayamadim ama yapmak istedigim o. esp32 alsam onda da sorun cikarmi diye korkuyorum

2. dediginiz hocam. attiny i nedense telefona baglayamadim ama yapmak istedigim o. esp32 alsam onda da sorun cikarmi diye korkuyorum

Bu sorunu çözmenin bir yolu var mıdır bilmiyorum. Bilen başkaları da cevap yazar. Ama cep telefonu ile program yazma işi son derece zor ve verimsiz olacaktır. Hani belki harici klavye ve ekran taksan belki olabilir ama bence bu mantıklı bir yol değil. İkinci el, düşük performanslı bir PC al, üzerine Linux kur ve onunla program yaz. Bonus olarak da linux öğrenmiş olursun.

Bu sorunu çözmenin bir yolu var mıdır bilmiyorum. Bilen başkaları da cevap yazar. Ama cep telefonu ile program yazma işi son derece zor ve verimsiz olacaktır. Hani belki harici klavye ve ekran taksan belki olabilir ama bence bu mantıklı bir yol değil. İkinci el, düşük performanslı bir PC al, üzerine Linux kur ve onunla program yaz. Bonus olarak da linux öğrenmiş olursun.
öyle yapıcam zaten hocam yıllardır denedim denedim olmadı elime para da geçmedi, şimdi almak zorundayım eyw

bu arada bilgisayarım olsa bile hala telefon üzerinden kodu (kodlamak değil) "çaliştirabilecek" devre kartı lazım

bu siteden esp32 ve arduino kodlarını simulasyonda çalıştırabilirsin. kodu önce derliyor ve sonra kurulu devrede çalıştırıyor. esp32 için hiç beklemediğim kadar iyi çalışmıştı.

bu siteden esp32 ve arduino kodlarını simulasyonda çalıştırabilirsin. kodu önce derliyor ve sonra kurulu devrede çalıştırıyor. esp32 için hiç beklemediğim kadar iyi çalışmıştı.

ise yarar siteye benziyor hocam eyvallah

hocam bu arada genellikle cogu islemleri ardunio, stm, esp , rasp ve teensy genellikle cozebilir degilmi,

gpt ile arastirdim binbir tane marka verdi, kafam cok karisti, hepsi ayni sey ama hepsi cok ilgi cekici, yeni yetme oldugum icin biseyden de anlamiyorum

Ne uygulama yapmak istediğinizi pek anlayamadım. Örnek uygulama üzerinden daha açık şekilde anlatabilir misiniz?

ne yapmak istediğini bilmeden buna yanıt veremeyiz. ama esp32 ve stm32 çok becerikli işlemciler genel ihtiyacın %99'unu karşılar.

Ne uygulama yapmak istediğinizi pek anlayamadım. Örnek uygulama üzerinden daha açık şekilde anlatabilir misiniz?
ne yapmak istediğini bilmeden buna yanıt veremeyiz. ama esp32 ve stm32 çok becerikli işlemciler genel ihtiyacın %99'unu karşılar.
hocam tam ne deniyor bilmiyorumda donanımsal anahtarmı ne diyolardı buna mesela ona örnek verebilirim, ard arda şifre deneyici (bruteforce) denilebilir, takınca cihazı sıfırlayabilecek (yada en azından dosyaları silecek bi eşya) falan filan. ama benim önceliğim dosya ve uygulama yönetimi, uygulama kur ve sil yapabilmesi lazım.

dongle diyorsan kendi yazılımınla beraber çalışacak bir USB dongle yapabilirsin.

fakat bahsettiğin uygulama kur-çalıştır dosya sil windows buna izin vermez. çok eskiden birkaç açık vardı ama hespi kapatıldı.
usb klavye olarak gördüğü ve komut satırından işlem yapabildiği bazı durumlar var.

dongle diyorsan kendi yazılımınla beraber çalışacak bir USB dongle yapabilirsin.

fakat bahsettiğin uygulama kur-çalıştır dosya sil windows buna izin vermez. çok eskiden birkaç açık vardı ama hespi kapatıldı.
usb klavye olarak gördüğü ve komut satırından işlem yapabildiği bazı durumlar var.
hocam telefon uzerinde zaten windows degil

İstediğiniz attiny85 üzerinden telefonda bazi işlemler yapmak? İşin fizibilite konusuna dokunmasak, attiny85 yetersiz kalacağini söyleyebiliriz.
Donanımı seçmeden önce desktop'ta algoritmaların test edilmesi yararlı olur. Testler sonrası ortaya çıkan ihtiyaca göre mikridenetleyici seçimi yapılabilir.

İstediğiniz attiny85 üzerinden telefonda bazi işlemler yapmak? İşin fizibilite konusuna dokunmasak, attiny85 yetersiz kalacağini söyleyebiliriz.
Donanımı seçmeden önce desktop'ta algoritmaların test edilmesi yararlı olur. Testler sonrası ortaya çıkan ihtiyaca göre mikridenetleyici seçimi yapılabilir.
hocam oda dogru da simdi hepsinin ayri kodlama dilini ogrenmektense muhtemelen yapabilecegi guclu bi parca alayım ki direkt ise gireyim istiyorum

Forum istatistikleri

Konular
7,455
Üyeler
3,030
Son üye
Mahmut Kaynarca

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Back