Mikro Step
Kıdemli Üye
Fiyatlar anormal ucuz. Anlamadim.
İthalat vergileri ödeniyor diyor ama ödediğini zannetmiyorum.
Fiyatlar anormal ucuz. Anlamadim.
705₺ sepet oluşturdum. 423₺ vergi çıkardı. Bazı malzemeler burası ile aynıya geliyor. Çeşitlilik konusu ise ayrı bir tartışma konusu.
Pahalı olma konusnda şunu diyebilirim:
Aslında TEMU fiyatları normal ama gerek ekonomimiz gerekse satıcılarımız yüzünden "normal" algımız bozulduğu için bize pahalı geliyor.
Oturduğum ev iki marketin arasında. Aynı Tadelle 36gr çikolata yerel bir market olan "SEÇ" markette 20₺ iken "BIM" ve "A101" de 32₺. Bu çikolatanın üreticiden alışının ise 10₺den fazla olmadığını tahmin ediyorum. Benim fiyat / pahalılık algım feci şekilde bozulmuş durumda.
Tüm fiyatlar devlet tarafından belirlense nasıl olur
Ben buna anlam veremiyorum. Üreticiden son tüketiciye gidene kadar fiyatın katlanarak artması ezelden beri var bu tarım ürünlerinde. Soğan gibi uzun ömürlü ürünlerde fire de çok olmamalı. üretici daha iyi fiyat için elinde de tutabilir. Neden Zincirin içinden bölünmeler olup da fiyat aşağıya inmiyor ki? Domates fiyatının her el değiştirdiğinde katlanması normal aslında, fire de yüksek ve taşıma maliyetleri de yüksek. Bu yıl öyle gariplikler oldu ki bazı üreticiler mahsulü bedavaya bile çıkaramadı elinden, ürünün toplanması ve nakliyesinin maliyeti, ederine çok yakın kaldı.yorum yok