Temu fiyatları anormal ucuz

705₺ sepet oluşturdum. 423₺ vergi çıkardı. Bazı malzemeler burası ile aynıya geliyor. Çeşitlilik konusu ise ayrı bir tartışma konusu.

Pahalı olma konusnda şunu diyebilirim:
Aslında TEMU fiyatları normal ama gerek ekonomimiz gerekse satıcılarımız yüzünden "normal" algımız bozulduğu için bize pahalı geliyor.
Oturduğum ev iki marketin arasında. Aynı Tadelle 36gr çikolata yerel bir market olan "SEÇ" markette 20₺ iken "BIM" ve "A101" de 32₺. Bu çikolatanın üreticiden alışının ise 10₺den fazla olmadığını tahmin ediyorum. Benim fiyat / pahalılık algım feci şekilde bozulmuş durumda.

705₺ sepet oluşturdum. 423₺ vergi çıkardı. Bazı malzemeler burası ile aynıya geliyor. Çeşitlilik konusu ise ayrı bir tartışma konusu.

Pahalı olma konusnda şunu diyebilirim:
Aslında TEMU fiyatları normal ama gerek ekonomimiz gerekse satıcılarımız yüzünden "normal" algımız bozulduğu için bize pahalı geliyor.
Oturduğum ev iki marketin arasında. Aynı Tadelle 36gr çikolata yerel bir market olan "SEÇ" markette 20₺ iken "BIM" ve "A101" de 32₺. Bu çikolatanın üreticiden alışının ise 10₺den fazla olmadığını tahmin ediyorum. Benim fiyat / pahalılık algım feci şekilde bozulmuş durumda.

Serbest piyasa var. İsteyen istediğini istediği fiyattan satar. Bu duruma bir itirazım yok. Ancak makul kar oranları da var. Mesela özel üretimlerde kar oranı yüksek iken seri üretimlerde kar oranı düşük olur. Sürümden kazanılır vs.

Şimdi bu marketlerin yaptığı ise işgüzarlık... İşler ne kaktırabilirsek mantığı ile yürüyor. Tamam oda kabulum ama keşke yasal bir zorunluluk olsa da etiket fiyatlarında kar oranlarını görebilsek. Böylece kim ne kaktırıyor bilirdik. Kaktırılmak isteyen alır, istemeyen almaz :D

yorum yok

Tüm fiyatlar devlet tarafından belirlense nasıl olur :)

Tarım kredi marketlerinde daha düşük fiyatlı ürünler olması gerekirken en son gittiğimde 3 harfli marketlerle aynıydı fiyatlar. Rekabetçi fiyatlardan ziyade tekelci bir zihniyet var tüm marketlerde.

Aslında her ürünün, arsanın, arabanın ürün kimliği olmalı. Alış fiyatı satış fiyatı herşey belli olmalı. Mahalle pazarcılarına kadar ürün kimliği etiketi kullanmak zorunlu olmalı.

Gıda, temizlik vb ürünlerde kar oranı makul düzeylerde olmalı. Vergi indirimi, vergi affı vb uygulamalardan vazgeçilmeli. Üretenin fakirleşmediği bir düzen getirilmeli.

Herkesten olması gerektiği gibi vergi alınırsa, işçinin hakkı verilirse herşey yoluna girer. Antin kuntin işlere de gerek kalmaz..

Rekabet olan bir piyasa için, serbest ekonomi çok iyi bir sistem. Piyasa bir ürünün nihai fiyatını belirler, ve bu fiyat da makul bir fiyat olur. Ama Türkiye'de rekabet yok, oturup anlaşma, sonra da organize bir şekilde kazık atma var. O yüzden serbest ekonomi bize uygun değil bence.

Ben buna anlam veremiyorum. Üreticiden son tüketiciye gidene kadar fiyatın katlanarak artması ezelden beri var bu tarım ürünlerinde. Soğan gibi uzun ömürlü ürünlerde fire de çok olmamalı. üretici daha iyi fiyat için elinde de tutabilir. Neden Zincirin içinden bölünmeler olup da fiyat aşağıya inmiyor ki? Domates fiyatının her el değiştirdiğinde katlanması normal aslında, fire de yüksek ve taşıma maliyetleri de yüksek. Bu yıl öyle gariplikler oldu ki bazı üreticiler mahsulü bedavaya bile çıkaramadı elinden, ürünün toplanması ve nakliyesinin maliyeti, ederine çok yakın kaldı.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,148
Üyeler
2,893
Son üye
_AlfaTan_

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back