Terazili Dolum Çeşme Kapama

Mertkbenli

Yeni Üye
Merhaba arkadaslar aranızda yeniyim..
Teraziyle bağlantılı istediğimiz grama gelince basit bir aparatla çeşmeyi kapa/aç yapıcak birşey yapmak istiyorum (çeşme dediğim dik değil yan kapağı önde çok basit yukarı aşağı) tavsiyelerinize yönlendirmenize ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim

Çift kefeli bir terazi ile kolayca yapılabilir. Terazi yükselmeye başlayınca üstteki bir limit switch'i ON yapar, o switch de suyun akışını durdurur.

Load cell ile yapılabilir.
Su basıncını ölçerek yapılabilir (çamaşır makinaları bu tekniği kullanıyor. İstenen seviye sabitse kapasitif sensör kullanılabilir.

Kabın altından ince bir boru çıkarıp su seviyesinde yukarıda bir yere basınç sensörü takılırsa suyun seviyesine göre kapalı uçtaki basınç değişecektir. Bu da sensör ile okunabilir. Sensörün milibar seviyesinde hassas olması gerekir. Kabın silindirik yada dikdörtgen/kare gibi düzgün şekilli olması da şart.

Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,002
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back