Tezgah Üstü Torna Lazım

Sonra da mili bağladım. Gene önce freze ile kayıklık olmadan ilk deliği açtım. 150 rpm ile boydan boya deldim.

Çıkışta tam merkezden çıkmadı, hafif bir kayıklık var. O da muhtemelen 4 mm matkabın esnemesinden dolayıdır. 75 mm matkabın sadece 10 mm lik kısmı pense bağlı idi, 65 mm lik bölüm de esnemeye müsait idi.

1755363846187.jpeg

İkinci enkoderi hadi dedim yüksek devirde delmeyi deneyeyim belki daha iyi merkezler. Ama ısınmayı hesap etmedim ve delme işleminin yarısında şaft eridi :kizgin2:

Banada torna lazım oldu.
Kendim ufak torna yapmayı düşünüyorum.
Cnc için satılan kızaklar bilyalı oluyor.
Bana sürtünmeli kızak lazım.
Bilyalı olanlar titreşimden bozulur.
İnternette arayınca çıkmıyor.

Bilyasız yap.

veya şöyle :

Pahalı gelirse kendin yap

Türk parası değer kaybettikçe hesap yapamıyorum.
Rakamlar büyük görününce pahalı geliyor.:)
2003 yılında mesela maaşımın 8 katını bilgisayara vermişim.
Şimdi 3 katı birşey almaya korkuyorum.

Korkma korkma , bir zamanlar 6 sıfır fazlası vardı.
İğneli kafes 200-300 TL civarı , maaşının kaçta kaçı eder ?

Kendin yap torna için elinde bir sürü ekipmanın hali hazırda olması lazım. Buna torna ve freze de dahil. Hepsini sanayide yaptırmaya kalkarsan kendini hasta edersin. Youtube'da DIY torna yapanların atölyesinde de görürsün zaten, full donanımlı.

İstediğin ölçüler nedir? punta arası mesafe ve banko üzerinde çevirme çapı? İkinci el birşeyler bakalım :)

Biraz daha gaz vereyim sana :) Bir Türk atölyesinde aynı tornayı kullanıyor. Boyut konusunda da iyi bir fikir verir. Aslında bunun vario olanı yerine olmayanını da alabilirsin. Tornaların neredeyse tamamında böyle kademesiz devir ayarı yok ve kimse de bundan dolayı bir mağduriyet yaşamıyor.

Bunun fiyatı iyi. Fazla ağırda değilmiş. Ama nakliye ücretini ben ödeyecekmişim. Fazla tutarmı acaba.

Ambar ile gönderim yaparsan çok uygun fiyata gelir.

Bu Apaz makinalarda diş adımları fazla değil gibi duruyor. Ama bu sorunu, eksik dişleri kendin yaparak çözebilirsin. Tabi bunun için de elinde üniversal divizör ve freze makinası olması gerekiyor :D

Forum istatistikleri

Konular
8,375
Üyeler
3,319
Son üye
bsahin26

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back