tezgah yapımı sigma profil nereden alınabilir

Turksta

Üye
arkadaşlar merhaba sigma profil den çalışma tezgahı yapmak istiyorum sigma profil istanbul beylikdüzü avcılar civarı uygun fiyatlı alabileceğim bildiğiniz firmalar varmı

Doğuş kalıp ile görüşebilirsiniz İstanbulda birkaç yerleri olması lazım sitesinde yazıyor

Doğuş kalıp ile görüşebilirsiniz İstanbulda birkaç yerleri olması lazım sitesinde yazıyor
Benim masa da bel verdi. Altına bir destek yapmak istiyordum. Demir mi yapsam, yoksa alüminyum sigma profil mi diye düşünüyordum. Yeterince sağlam olur mu acaba? İMES’te de yerleri varmış, üstelik bana çok yakın.

Benim masa da bel verdi. Altına bir destek yapmak istiyordum. Demir mi yapsam, yoksa alüminyum sigma profil mi diye düşünüyordum. Yeterince sağlam olur mu acaba? İMES’te de yerleri varmış, üstelik bana çok yakın.
Doğuş kalıbın sitesinde profil sayfasına girince sehim hesapları var yüke ve uygulandığı noktaya göre kaç mm bel vereceğini gösteriyor ağır tip sigma profiller de var hatta özel seri ağır tip profiller de var illaki ihtiyacınıza uygun bir profil vardır

Doğuş kalıbın sitesinde profil sayfasına girince sehim hesapları var yüke ve uygulandığı noktaya göre kaç mm bel vereceğini gösteriyor ağır tip sigma profiller de var hatta özel seri ağır tip profiller de var illaki ihtiyacınıza uygun bir profil vardır
Teşekkür ederim daha önce görüşmüştüm fiyat çok yüksekti daha uygun bir yer bulmam lazim

40x80 ve 40x40 ağır tip profilden yapacağım maliyetler biraz yüksek çıkıyor 20 25 metre profil maliyeti biraz ağır

Yapmak istediğim masa raf bölümünü daha farklı yapacağım

Ekler

• Screenshot_20251027-190255.png
    Screenshot_20251027-190255.png
    1.9 MB · Görüntüleme: 31
Benim masa da bel verdi. Altına bir destek yapmak istiyordum. Demir mi yapsam, yoksa alüminyum sigma profil mi ..
Sigma profilin , çeşitli aparatlarla üzerindeki kanallarla kolay montaj avantajı var .
Mukavemet açısından demir ile mukayese edilemez.
Yonga levha ve ya mdf türü bir masanın bel vermesi gibi durumlarda uygun yere ağırlığa göre 25x25 ..40x40 çelik profil ( köşebent ) hem daha ucuz hem de daha sağlam çözüm olur.
Çok ağırlık yok ise mevcut şaseye bağlantı bile gerekmeyebilir , bir çok noktadan vidalansa eğim düzelebilir.

Sigma profilin , çeşitli aparatlarla üzerindeki kanallarla kolay montaj avantajı var .
Mukavemet açısından demir ile mukayese edilemez.
Yonga levha ve ya mdf türü bir masanın bel vermesi gibi durumlarda uygun yere ağırlığa göre 25x25 ..40x40 çelik profil ( köşebent ) hem daha ucuz hem de daha sağlam çözüm olur.
Çok ağırlık yok ise mevcut şaseye bağlantı bile gerekmeyebilir , bir çok noktadan vidalansa eğim düzelebilir.
Özünde bu işi de biraz ağırdan alıyorum çünkü ne kadar zaman alır bilmiyorum ama günün sonunda taşınmam gerekiyor. Böyle bir senaryo için kafamda masayı şekillendirmeye çalışıyorum.

Ben ham sunta (kapak suntası) kullandığım için iyi bir destek şart. Bu zamana kadar iyi idare etti. Masayı 2021 yılında kurmuşum.

Kısa tarafı üçe bölünmüş gibi düşün uzun tarafa 2 adet 30 luk ince köşebent ekle.
Benzer durumlarda kaynak - vidalama zor geliyorsa köşebendin dik tarafını kesip yatay tarafını mevcut şaseye bindirip kullanabilirsin , hızlı ve ucuz çözüm.

180cm masada 7 ayak kullaniyorum 5sene oldu bel vermedi ayak sayısını artirirsaniz çözüm olur gibi

Ekler

• PXL_20251027_223229896.RAW-01.COVER.jpg
    PXL_20251027_223229896.RAW-01.COVER.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 27
sigma profilin de modüler olmak gibi müthiş bir avantajı var.

Bizim okuldaki öğrenci masaları. 4 yıldır kullanılıyor gayet güzel masalar. Yeriniz uygunsa bu masadaki gibi avadanlık asma sacı da gayet kullanışlı. Her malzemeniz elinizin altında olur.

Ekler

• 1761631301391.jpg
    1761631301391.jpg
    616.8 KB · Görüntüleme: 26
Yeterince destek yapılırsa sigma profil iş görür, ama geniş bir masa için maliyet fazla olur çünkü ya ince profillerden fazla sayıda kullanmak lazım yada daha kalın profil kullanmak lazım. Bence masanın alt taşıyıcı kısmını çelik profil ile yapıp asıl modülaritenin gerekli olduğu tezgah üstünü sigma profillerle yapmak daha mantıklı.

20x20 sigma metresi ~~140 TL ,
30x30 3mm demir köşebent metresi ~~30 TL
Metal boyası ile boyasanız boya fırça ~~20 TL ( mevcutta varsa bedava )
Mukavemet açısından alüminyum ile çelik kıyaslanmaz bile.
Ölçüyümü değiştireceksin at eskiyi kes yeniyi ... hala sigmadan hesaplı.
Ama evet göz önünde bir şeyler ise şanımız var alemde yaşasın sigma .

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,444
Üyeler
3,343
Son üye
Yigitaatalay

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back