Tork anahtarı yapalım

frekans50

⁵⁰
Bu işin nasıl yapılacağı bazı videolarda zaten anlatılmış. Daha kolay yöntemle yapabiliriz

Tork = kuvvet x kuvvet kolu
(newton x metre)

1754657282912.png

Anahtar sapına yay takarak "sabit kuvvet" ile çevireceğiz.
Yayın gerginliği uygulanan kuvveti belirleyecek.

Cıvata düşük bir kuvvetle rahatça çevriliyor. Sonunda uyguladığımız kuvvet hesaplandığımız değere kadar yükseliyor. Yay belirlenen kuvvete kadar gerilmiş haldeyken sıkmayı bırakıyoruz

Fazla çekilirse tik sesi duyulacak veya başka bir şey olacak.

Kuvveti gösteren yay?? = El kantarı.
1754657413913.png

Gerisi hesap. kantar skalası kaç newtona tekabül ediyor. Onu hesaplayıp ilgili yere kırmızı boya sürelim.

1kg = 9,806 newton

Daha kolayı dinamometre kullanmaktır.
Kuvvet değeri doğrudan okunabilecek. Gerginlik istediğimiz yere geldiği zaman bırakılacak

1754761939155.jpeg

İnce iplik bağlayalım? ip kompadan işi bitirmek açısından

Ev yapımı tork anahtarı hazır. Uyarı kısmı hakkında fikir yürütelim. ayar mekanizması da olsun

1754657788092.png

Bu projeyi bilgisayar başında ürettim. Henüz denemedim. Mantık hatası olabilir. Tartışalım çözelim.

Son düzenleme:
Tork=Kuvvet x yol değil Tork=kuvvet x kuvvet kolu uzunluğu

Kuvvet kolu uzunluğuda dönme ekseni merkezinden kuvvet uygulanan noktaya uzaklık oluyor.

Bende bir sorayım. Bisiklet pedalına uyguladığım torku kayıt altına nasıl alabilirim?

Nasıl bir sensör kullanmalıyım?

Gerçekten formül budur

Tork=Kuvvet x yol

Vida sıkma işleri için, dairesel hareket nedeniyle kuvvet kolu orantıya giriyor. "Yol" hesabına etki ediyor.
(Tam çember uzunluğu 2 x Pi x r )
Tork-nedir.gif

Yanlışlık var hesabında.
Vidalı kriko hesabında yol kullanılıyor ama o yol kuvvet kazancını hesaplamak için gerekli.
Kaldırılacak ağırlık (G) x vida adımı( t )= 2 x pi x L x F
F=(G x t )/ (2 x pi x L)
Tork= F x L =( (G x t )/ (2 x pi x L)) x L =(G x t )/ (2 x pi ) olur.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,099
Üyeler
3,228
Son üye
semih.c

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back