frekans50
⁵⁰
Bu işin nasıl yapılacağı bazı videolarda zaten anlatılmış. Daha kolay yöntemle yapabiliriz
Tork = kuvvet x kuvvet kolu
(newton x metre)
Anahtar sapına yay takarak "sabit kuvvet" ile çevireceğiz.
Yayın gerginliği uygulanan kuvveti belirleyecek.
Cıvata düşük bir kuvvetle rahatça çevriliyor. Sonunda uyguladığımız kuvvet hesaplandığımız değere kadar yükseliyor. Yay belirlenen kuvvete kadar gerilmiş haldeyken sıkmayı bırakıyoruz
Fazla çekilirse tik sesi duyulacak veya başka bir şey olacak.
Kuvveti gösteren yay?? = El kantarı.
Gerisi hesap. kantar skalası kaç newtona tekabül ediyor. Onu hesaplayıp ilgili yere kırmızı boya sürelim.
1kg = 9,806 newton
Daha kolayı dinamometre kullanmaktır.
Kuvvet değeri doğrudan okunabilecek. Gerginlik istediğimiz yere geldiği zaman bırakılacak
İnce iplik bağlayalım? ip kompadan işi bitirmek açısından
Ev yapımı tork anahtarı hazır. Uyarı kısmı hakkında fikir yürütelim. ayar mekanizması da olsun
Bu projeyi bilgisayar başında ürettim. Henüz denemedim. Mantık hatası olabilir. Tartışalım çözelim.
Tork = kuvvet x kuvvet kolu
(newton x metre)
Anahtar sapına yay takarak "sabit kuvvet" ile çevireceğiz.
Yayın gerginliği uygulanan kuvveti belirleyecek.
Cıvata düşük bir kuvvetle rahatça çevriliyor. Sonunda uyguladığımız kuvvet hesaplandığımız değere kadar yükseliyor. Yay belirlenen kuvvete kadar gerilmiş haldeyken sıkmayı bırakıyoruz
Fazla çekilirse tik sesi duyulacak veya başka bir şey olacak.
Kuvveti gösteren yay?? = El kantarı.
Gerisi hesap. kantar skalası kaç newtona tekabül ediyor. Onu hesaplayıp ilgili yere kırmızı boya sürelim.
1kg = 9,806 newton
Daha kolayı dinamometre kullanmaktır.
Kuvvet değeri doğrudan okunabilecek. Gerginlik istediğimiz yere geldiği zaman bırakılacak
İnce iplik bağlayalım? ip kompadan işi bitirmek açısından
Ev yapımı tork anahtarı hazır. Uyarı kısmı hakkında fikir yürütelim. ayar mekanizması da olsun
Bu projeyi bilgisayar başında ürettim. Henüz denemedim. Mantık hatası olabilir. Tartışalım çözelim.
Son düzenleme: