Bence o calisiyor olabilir, kirilma isi, senin yaptigin is e benziyor cunku abiÜstte bahsettiğim kırık olan eleman bu, transistör sanırım yanılıyor muyum, nasıl bulurum modelini?
Ben kırmış olabilirim modelini bulabilirsem arızalıysa lazım olacakBence o calisiyor olabilir, kirilma isi, senin yaptigin is e benziyor cunku abi
Hic sanmam, hic gormedim de, yuksek isiya da dayanir o kaplama , zaten dibinde senin kaziyici izlerinin oldugunu dusundugum bir bozulma var, oralarida boyarsan iyi olur.Aşırı ısınmadan da o şekli alabilir mi?
Nasıl boyanıyor?Hic sanmam, hic gormedim de, yuksek isiya da dayanir o kaplama , zaten dibinde senin kaziyici izlerinin oldugunu dusundugum bir bozulma var, oralarida boyarsan iyi olur.
Doğan bey bir ucunu hurda veya boş pcb vb. bir yere lehimleyin, diğer pinler iletken bir yere basmasın. Zıplar masadan düşer, sonra forum ahalisi olarak transistörü aramak zorunda kalırız.GCt yazan transistörde devre üzerinde ölçümlerde tuhaf değerler alınca devreden sökerek ölçmeye karar verdim, ince uçlu havya ucu ile söktüm.
Ölçüm yaparken cebelleşiyorum pire kadar transistör hoplayıp zıplıyor ölçmeye çalışırken