hakan8470
abantu
Hamur silgi ya da sert macun gibi bir seye bastirip birakinca hayatta kimildamaz.Ölçüm yaparken cebelleşiyorum pire kadar transistör hoplayıp zıplıyor ölçmeye çalışırken
Hamur silgi ya da sert macun gibi bir seye bastirip birakinca hayatta kimildamaz.Ölçüm yaparken cebelleşiyorum pire kadar transistör hoplayıp zıplıyor ölçmeye çalışırken
Artik o soket adaptorunu bile getiremiyoruz disardanEğer bilmediğin bir devre ise, komponenti her zaman söküp ölçmek gerekir, çünkü o komponentin bağlı olduğu devre ölçüme nasıl bir etki yapar tamamen belirsiz.
Bazan kısa yollar kullanmak mümkün olabiliyor. mesela 10 k direnç var devreye bağlı ve sen uçlarında 10 k dan çok daha fazla bir değer görüyorsun. Burada direnç çok büyük ihtimak içten kopmuş demektir. Ama gene de böyle şeylere bel bağlamamak lazım. Sök komponenti ve rahat rahat ölç.
Ben SOT-23 transistör ölçmek için bir soket adaptör kullanıyorum
35461 eklentisine bak
Virgülden sornaki 3. rakamdan itibaren farklıydı, virgülden sonraki 2 rakam aynıydı.
0.713 vs 0.712 fark böyle yani.
Komponent te arıza var diyebilirmiyiz?
virgülden sonra iki basamak aynı olup üçüncü basamakta fark olabilir. Bir sıkıntı yok. Baz emiter tarafının baz kollektör tarafından daha fazla voltaja sahip olması lazım.
0.712V vs 0.713V ölçümler böyle olunca fark da çok çok az olunca ben arızalıdır diye düşünmüştüm.
Virgülden sonraki 2. basamaktan itibaren değişmeli diye biliyordum.
Virgülden sonraki 3. Basamaktan itibaren çok küçük farklar ile değişlebilir olduğunu ve komponentin sağlam olacağını da not edeyim.
DT 830D nereden çıktı , ölçümleri Siglent 3065X ile yaptımİşte ben forumda kaç kez anlattım, bu yüzden DT 830D denen "multimetre", yeni başlayanlar için de uygun değildir, hobiciler için de uygun değildir, öğrenciler için ise hiç uygun değildir. Diyot ölçümünde bu kadar ayrıntılı çözümleme yapamaz ve bu, sahip olduğu sayısız sıkıntıdan sadece bir tanesi.
DT 830D nereden çıktı , ölçümleri Siglent 3065X ile yaptım
Madem durum böyle, hemen yerine takayım ve sıradaki kompenenti söküp ölçme işlemine geçeyim, bir iki komponent devre üzerinde hiç değer göstermiyor çünkü.virgülden sonra iki basamak aynı olup üçüncü basamakta fark olabilir. Bir sıkıntı yok. Baz emiter tarafının baz kollektör tarafından daha fazla voltaja sahip olması lazım.
Ayarlı adaptör güvenli olmaz diyorsun.Güvenli olmaz. Banyo ortamlarına uygun bir adaptör ve cihaz olması lazım, yoksa çarpılma riski var.
Ayarlı adaptör güvenli olmaz diyorsun.
Nasıl bir önerin olabilir?