Türkiyede Pcb İmalatı

msrc

Üye
Merhaba arkadaşlar ülkemizde tasarımı verdikten sonra maksimum bir haftada elimize ulaşsa.
Maliyeti :
Çift Yüz Pcb
Ölçü : 10x10 cm
Adet : 10 Adet
İmalat : 5 $
Nakliye : 23 $
Toplam : 28 $
Yani şunu demek istiyorum çine ve nakliyeye ödediğimiz bedele
28 $ + Kdv tutar ile maksimum bir haftada elimize ulaşsa ülkemizde imalat yaptırır mısınız.
Değerli düşüncelerinize saygı duyuyorum.Bunu yapmak çok zor değil.Düşüncesini aktaran tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
10 adet, 2 katlı pcb, tahminen pcb başına 130 lira tutuyor. En az çin kalitesinde yapılabiliyorsa düşünülebilir fakat yine de en azından beni ikna etti diyebileceğim bir fiyat değil üstad.

10 adet, 2 katlı pcb, tahminen pcb başına 130 lira tutuyor. En az çin kalitesinde yapılabiliyorsa düşünülebilir fakat yine de en azından beni ikna etti diyebileceğim bir fiyat değil üstad.
Şimdi çine sipariş verdim ödediğim rakamı yazdım.Daha gümrük ne gelecek bilmiyorum.

Şimdi çine sipariş verdim ödediğim rakamı yazdım.Daha gümrük ne gelecek bilmiyorum.
JLC.PNG

en son JLC'den sipariş verdiğim bir mini kartım vardı. Tüm bedeli bu tutmuştu 5 tane için gümrük dahil olarak.

Kaliteyi ve hızı tuttur 30+kdv ödenir. Yalnız adedi 10 yapınca 60+kdv ödemeyiz, çine de ödemiyoruz. Gerekli ekipman yatırımı yapılsa dahi işçilik ve malzeme maliyetinden dolayı o fiyatlara hizmet sunmak çok zor. Jlc gibi firmaların hobicilerin 5-10 adet siparişi üzerinden bir kar elde ettiğini düşünmüyorum, sadece büyük ölçekte yaptıkları için başabaş kalıyorlar, ellerindeki ekipmanın amortismanı bile çok yüksek. Ancak düşük adette üretim yapan 50-100 gibi sayılardaki siparişlerde düşük kar marjı vardır. Elinde hali hazırda üretim hattı olan gerek çin de gerek başka yerlerde firmalar var hiç biri jlc ve pcbway fiyatına hizmet sunmuyor.

Son zamanlarda çok sık konuşulduğu için forumda sizden bağımsız söylemek istiyorum, hobicilere 5 tane pcb üreterek karnınızı doyuramazsınız. Eğer böyle bir işe girişilecekse hem 2 kat hem 4 kat çin kalitesinde hizmeti 1 hafta gibi bir sürede çine yakın fiyatlarla(çin fiyatı+nakliye+gümrük=sizin fiyat + kargo, bunun üstünde biraz çıksanız sıkıntı olmaz) sunun ki arge yapan firmalar sizi tercih etsin. Yoksa hobi için insanlara 1 kat 2 kat pcb basarak kendinizi yorarsınız, ülke için güzel hizmet olur ama devamlılık sağlayamazsınız.

Kaliteyi ve hızı tuttur 30+kdv ödenir. Yalnız adedi 10 yapınca 60+kdv ödemeyiz, çine de ödemiyoruz. Gerekli ekipman yatırımı yapılsa dahi işçilik ve malzeme maliyetinden dolayı o fiyatlara hizmet sunmak çok zor. Jlc gibi firmaların hobicilerin 5-10 adet siparişi üzerinden bir kar elde ettiğini düşünmüyorum, sadece büyük ölçekte yaptıkları için başabaş kalıyorlar, ellerindeki ekipmanın amortismanı bile çok yüksek. Ancak düşük adette üretim yapan 50-100 gibi sayılardaki siparişlerde düşük kar marjı vardır. Elinde hali hazırda üretim hattı olan gerek çin de gerek başka yerlerde firmalar var hiç biri jlc ve pcbway fiyatına hizmet sunmuyor.

Son zamanlarda çok sık konuşulduğu için forumda sizden bağımsız söylemek istiyorum, hobicilere 5 tane pcb üreterek karnınızı doyuramazsınız. Eğer böyle bir işe girişilecekse hem 2 kat hem 4 kat çin kalitesinde hizmeti 1 hafta gibi bir sürede çine yakın fiyatlarla(çin fiyatı+nakliye+gümrük=sizin fiyat + kargo, bunun üstünde biraz çıksanız sıkıntı olmaz) sunun ki arge yapan firmalar sizi tercih etsin. Yoksa hobi için insanlara 1 kat 2 kat pcb basarak kendinizi yorarsınız, ülke için güzel hizmet olur ama devamlılık sağlayamazsınız.
Yinde düşünce olarak teşekkür ederim.Böyle bir iş ar-ge, hobiciler ve kendimiz için çok iyi olur diye düşünüyoruz.Verdiğim rakamı toplam 10 adet için vermiştim.Yani şiparişi verenin cebinden çıkacak değer olarak düşünüyouruz.Düşünceniz için çok teşekkür ederim.

Birden fazla konuya aynı mesaj gönderilmiş. Her birinin altında ayrı ayrı cevaplar var. Tek bir başlık altından ilerlenirse, konu bütünlüğü ve okuyanlar açısından daha faydalı olur düşüncesindeyim.

Buradaki niyet yerli üretimdeki açıktan faydalanıp kâr etmek mi? Yoksa yerli üretici ve hobicileri çinden kurtarmak ve milli değerleri yükseltmek aşkına yapılan bir girişim mi? Niyet sadece 1.madde ise kısa zamanda diğer yerli üreticiler gibi sadece büyüklere hizmet eden hobicilere fahiş fiyat veren diğer firmalara benzer çıkarsınız. Ama niyet iki maddenin tamamı ise o zaman önünüz açık. Bende çine 30 dolar verip 1 ay bekleyeceğime size 50 dolar vermeyi seve seve kabul ederim.

Buradaki niyet yerli üretimdeki açıktan faydalanıp kâr etmek mi? Yoksa yerli üretici ve hobicileri çinden kurtarmak ve milli değerleri yükseltmek aşkına yapılan bir girişim mi? Niyet sadece 1.madde ise kısa zamanda diğer yerli üreticiler gibi sadece büyüklere hizmet eden hobicilere fahiş fiyat veren diğer firmalara benzer çıkarsınız. Ama niyet iki maddenin tamamı ise o zaman önünüz açık. Bende çine 30 dolar verip 1 ay bekleyeceğime size 50 dolar vermeyi seve seve kabul ederim.
Amaç üretmek isteyen tüm arkadaşlarımızın daha kısa sürede çalışma zamanlarını tamamalamayı sağlamak ve aynı zamanda yurt dışı bağımlılığını bitirme amacı.Amacımız söylediğiniz gibi 2 madde.

Forum istatistikleri

Konular
8,224
Üyeler
3,270
Son üye
tayfur topaloglu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back