fide
Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Bugün garip bir durum yaşadım. Sebebini düşünüyorum ama hâlâ işin içinden çıkamadım.
Windows kurulu PC var.
Ubuntu kurulu Jetson Orin Nx var.
Odrive 3.6 motor sürücü ve ft232rl USB seri çevirici var.
Yapmak istediğim şey uart üzerinden "r vbus_voltage\r" komutu gönderip gelen cevabı almak.
Jetson Orin üzerinden seri portu yapılandırıp texti gönderiyorum. Jetson Orin seri portu (40 pin header üzerindeki yerleşik ttyTHS0 portu) üzerinden veriyi USB seri çevirici ile Windows PC ve x-ctu seri port terminal ile görebiliyorum.
Windows PC ile odrive bağlantısını usb-seri çevirici üzerinden kurduğumda sıkıntısız komutu gönderip cevap alıyor.
Jetson Orin ile Odrive bağlantısını yapınca komutu gönderince cevap alamıyorum.
2 saatimi buna harcadım ve çözemedim. Rx Tx pinleri defalarca değiştirdim.
Sonunda USB seri çeviriciyi Jetson Orin'e takınca (ttyUSB1) seri portu seçince sıkıntısız çalıştı.
Jetson Orin -> PC çalışıyor
Pc-> odrive çalışıyor
Jetson Orin -> odrive çalışmıyor.
Jetson Orin -usb dönüştürücü -> odrive çalışıyor
Anlam veremedim bu duruma.
Siz ne dersiniz?
Odrive üzerine 2 tane optokuplör ile izolatör var. Besleme 3v3 yada 5V olabiliyor. İkisini de denedim ama sonuç değişmedi.
Windows kurulu PC var.
Ubuntu kurulu Jetson Orin Nx var.
Odrive 3.6 motor sürücü ve ft232rl USB seri çevirici var.
Yapmak istediğim şey uart üzerinden "r vbus_voltage\r" komutu gönderip gelen cevabı almak.
Jetson Orin üzerinden seri portu yapılandırıp texti gönderiyorum. Jetson Orin seri portu (40 pin header üzerindeki yerleşik ttyTHS0 portu) üzerinden veriyi USB seri çevirici ile Windows PC ve x-ctu seri port terminal ile görebiliyorum.
Windows PC ile odrive bağlantısını usb-seri çevirici üzerinden kurduğumda sıkıntısız komutu gönderip cevap alıyor.
Jetson Orin ile Odrive bağlantısını yapınca komutu gönderince cevap alamıyorum.
2 saatimi buna harcadım ve çözemedim. Rx Tx pinleri defalarca değiştirdim.
Sonunda USB seri çeviriciyi Jetson Orin'e takınca (ttyUSB1) seri portu seçince sıkıntısız çalıştı.
Jetson Orin -> PC çalışıyor
Pc-> odrive çalışıyor
Jetson Orin -> odrive çalışmıyor.
Jetson Orin -usb dönüştürücü -> odrive çalışıyor
Anlam veremedim bu duruma.
Siz ne dersiniz?
Odrive üzerine 2 tane optokuplör ile izolatör var. Besleme 3v3 yada 5V olabiliyor. İkisini de denedim ama sonuç değişmedi.