ucuza kendi üflemeli havyanızı kendiniz yapın...

asicocuk34

Üye
Katılım
1 Kasım 2022
Mesajlar
236
1706993900428.png

üflemeli havyanın çalışma mantığı çok basittir. içinde ısıtıcı 220 volt AC ile çalışan rezistans teli, 24 volt DC ile çalışan salyangoz fan. termokupl sıcaklık ölçer. topraklama kablosu.

şimdi size basit bir havya kontrol cihazı yapmayı anlatacağım.
internetten üflemeli havya yedek kolu siparişi veriyoruz.
havya rezistansının sıcaklığını ayarlamak için AC dimer modülüne ihtiyacımız var. dimeri açma kapama buton eklemelisiniz.
1706994364092.png

fan kontrolü için 24 volt adaptör kullanmalısınız ve açma kapama butonu kullanmalısınız. fanı 30 saniye ile 1 dk arasında geç kapanmasını sağlamalısınız. bunun için bir gecikme devresi kullanmalısınız. çok basit sadece 3 parça ile gecikme devresi yapabilirsiniz.

son olarak termekulp kablolarını bir soket girişi yapabilir ve sokete sıcak ölçebilen bir multimetre bağlayarak sıcaklığı ayarlayabilirsiniz.

ben fan ile resistansı ayrı olarak anahtarlıyordum ama siz en doğrusu çift kutuplu bir anahtarlama kullanmalısınız.

Çift AÇIK-KAPALI, DPST​

07anahtar.jpg


DPST = Çift Kutuplu, Tek Atışlı Birlikte çalışan bir çift açma-kapama anahtarıdır (devre sembolünde noktalı çizgi ile gösterilir). DPST anahtarı genellikle şebeke elektriği için kullanılır.
 
Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,605
Mesajlar
140,727
Üyeler
3,422
Son üye
razonizm

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top