Unit UTİ722M - Termal kamera

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan posta
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Bu bütçeye göre hala UTi260B ilk tercihim olur. Bence bu tarz cihazların bağımsız olması gerekiyor. Biraz kişisel bir tercih, ben USB osiloskopu bile sevmiyorum.

Bu küçük cihazlarla uti260b arasında kalmıştım, epeyce bir araştırmadan sonra uti260b den yana kullandım tercihimi ve üründen memnunum birkaç hafta önce aldım yakın lensiyle birlikte 13.500e geldi.

Lens çok şart değil ben birkaç sene lens olmadan da kullandım. Sonradan hesaplı denk gelince almıştım. Faydası oluyor ama olmasa da tahta bir çubuk ile bileşen tespitinde iş görüyor.

Lens geldi. Pek beğendiğimi söyleyemem.
İlk testte lens takılı iken objelerin sıcaklığını 7-8 derece eksik ölçmesi.
Lens kapağı IR algılayıcının önünü kapattığından cihaz eksik ölçüm yapıyor .
Lens dedikleri de kahve renkli filtre gibi geldi.
Odaklama filtreden geçince netlik kazanıyor gibi.
Çalışan cihazda test etmedim.
Testi yapınca sonucunu da yazarım.

Ayrı bir lensi neden alma gereği duydun? Normalde lensler farklı dalgaboylarındaki ışımayı ölçmek için kullanılıyor ve o dalgaboylarında işin varsa alırsın.

Z002 lensi UTİ260B termal kameraya, elektronik devrelerde ısınan SMD elemanı nokta atışı gösterdiği için, tavsiye üzerine aldım.

Son düzenleme:
Ayrı bir lensi neden alma gereği duydun? Normalde lensler farklı dalgaboylarındaki ışımayı ölçmek için kullanılıyor ve o dalgaboylarında işin varsa alırsın.
Bu bir macro lens sadece yakın mesafeyi odaklamaya yarıyor. Dalga boyunu filtrelemiyor.

Lens olayında bir karışıklık var sanırım. Kameraların min. odaklama mesafesi elektronik kartlar üzerindeki elemanları yakın görüntülemeye yetmediği için bir lens eklemesi ya da değişimi yapılıyor diye biliyorum. Bu lens optik bir eleman olmak zorunda. Fakat bunun dışında bir de dalga boyu konusunda filtreleme yapan bir şeyler yapılıyor anladığım kadarıyla ve buna da "lens" diyorlar fakat yakına odaklama ile alakası yok. Onun farklı bir amacı var muhtemelen.

İlgimi çekti, iletişim yöntemi açıklanmış mıdır, açık kaynak alternatifler var mıdır diye saf saf araştırırken kullanılması gereken mobil uygulamanın internete bağlı olmadan çalışmadığını öğrendim:dehset1: Yoh daha neler...

Forum istatistikleri

Konular
7,274
Üyeler
2,933
Son üye
talhassmiths

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back