Unit UTİ722M - Termal kamera

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan posta
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Bu bütçeye göre hala UTi260B ilk tercihim olur. Bence bu tarz cihazların bağımsız olması gerekiyor. Biraz kişisel bir tercih, ben USB osiloskopu bile sevmiyorum.

Bu küçük cihazlarla uti260b arasında kalmıştım, epeyce bir araştırmadan sonra uti260b den yana kullandım tercihimi ve üründen memnunum birkaç hafta önce aldım yakın lensiyle birlikte 13.500e geldi.

Bende UT-Z002 lens den aldım. Bugüne yarına gelir. Bakalım net gösterim sağlayacak mı?

Son düzenleme:
Lens çok şart değil ben birkaç sene lens olmadan da kullandım. Sonradan hesaplı denk gelince almıştım. Faydası oluyor ama olmasa da tahta bir çubuk ile bileşen tespitinde iş görüyor.

Lens geldi. Pek beğendiğimi söyleyemem.
İlk testte lens takılı iken objelerin sıcaklığını 7-8 derece eksik ölçmesi.
Lens kapağı IR algılayıcının önünü kapattığından cihaz eksik ölçüm yapıyor .
Lens dedikleri de kahve renkli filtre gibi geldi.
Odaklama filtreden geçince netlik kazanıyor gibi.
Çalışan cihazda test etmedim.
Testi yapınca sonucunu da yazarım.

Ayrı bir lensi neden alma gereği duydun? Normalde lensler farklı dalgaboylarındaki ışımayı ölçmek için kullanılıyor ve o dalgaboylarında işin varsa alırsın.

Z002 lensi UTİ260B termal kameraya, elektronik devrelerde ısınan SMD elemanı nokta atışı gösterdiği için, tavsiye üzerine aldım.

Son düzenleme:
Ayrı bir lensi neden alma gereği duydun? Normalde lensler farklı dalgaboylarındaki ışımayı ölçmek için kullanılıyor ve o dalgaboylarında işin varsa alırsın.
Bu bir macro lens sadece yakın mesafeyi odaklamaya yarıyor. Dalga boyunu filtrelemiyor.

Lens olayında bir karışıklık var sanırım. Kameraların min. odaklama mesafesi elektronik kartlar üzerindeki elemanları yakın görüntülemeye yetmediği için bir lens eklemesi ya da değişimi yapılıyor diye biliyorum. Bu lens optik bir eleman olmak zorunda. Fakat bunun dışında bir de dalga boyu konusunda filtreleme yapan bir şeyler yapılıyor anladığım kadarıyla ve buna da "lens" diyorlar fakat yakına odaklama ile alakası yok. Onun farklı bir amacı var muhtemelen.

İlgimi çekti, iletişim yöntemi açıklanmış mıdır, açık kaynak alternatifler var mıdır diye saf saf araştırırken kullanılması gereken mobil uygulamanın internete bağlı olmadan çalışmadığını öğrendim:dehset1: Yoh daha neler...

Ben smd componentletle kullanacağım için makro lensle birlikte almıştım sensörün önünü kapatıp yanlış ölçtüğünü düşünmüyorum veya ben fark etmemiş olabilirim, iş görür seviyede olduğunu düşünüyorum. Fakat sonra işime daha çok uygun olan shortcam 3 plus 4k çıkış veren termal kameraya denk gelince kaçırmamak için onu da satın aldım unit uti260b ihtiyaç fazlası oldu elimde.

UNIT nin üst seviye termal kameraları aynı veya daha iyi özellikli FLIR den daha pahalıya geliyor. İşin iyice şirazesini kaçırmışlar.

Tam yeri değil ama sorayım, aşağıdaki telefonun ikinci elini bir arkadaşım satıyor cihaz kayıtlı değil imei atılarak kullanılıyor ama fiyat olarak 12500 TL diyor sırf kamera niyetine alınabilir mi acaba

CAT FLIR

Forum istatistikleri

Konular
7,540
Üyeler
3,054
Son üye
rikvipart

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back