c8t6 yazıyor sonuuart olur ama sendekinin tam ne olduğunu bilelim C6 'mı C8'mi
c8in hafızası büyük c6 biraz daha küçük.
st'nin bootloader işleme uygulaması var onu kulallanarak uart üstünden bootloader yazabiliyoruz.
o zaman 103 usb üstünden program kabul ediyor.
akşam ya yeni konu açarız yada buranın içinde anlatırım.
en güzel olanını almışssın abi.Ay
c8t6 yazıyor sonu
225i yanlış ölçtü galiba doğrusallığı bozan 225 var.
Konuyu pek bilmemekle birlikte pid için bu tip basit bir hesaplama yok diye biliyorum. Türev integral falan kullanılıyor anladığım kadarıyla.sabit bir çarpan arıyorum ama bir sayıda tutan diğer sayıda tutmuyor.
şuanlık amacımız PID değil doğru şekilde sıcaklığı ölçmek.Konuyu pek bilmemekle birlikte pid için bu tip basit bir hesaplama yok diye biliyorum. Türev integral falan kullanılıyor anladığım kadarıyla.
hemen bakalım havyamız 150 derecede olsunSicaklik = 1324* V -18.7 bagintisini kullan.
MAX6675 datasından kopya çektim.
max'in içinde 2 op-amp kullanmışlar birisi buffer op-amp birisi tc'yi okuyan op-amp.
tc +-'ye 30k direnç 300k fb.
birde referansı var.
MAX6675 0 altına inse alıp denerdim.
@Atak doğrusal regresyon çıkarmış ya tablodan.hemen bakalım havyamız 150 derecede olsun
Temp =
1324 x 0.141 - 18.7
167 derece oldu.
biraz oynayalım
sicaklık= 1302*V - 25,97 doğrusal en az toplam hatayı veren fonksiyon çıkmış. Yalnız ölçümlerin daha tutarlı olmasını sağlamak için TC amplimizin gainini biraz yükseltelim. Ben de LM358 ile k tipi harici bir TC ile deneme yapmaya çalışacağım şimdi delikli plakete kuruyorum.
Abi aslında MCP6002 ile yapacaktık özdisanda bulmuştuk hem voltajıda küçüktü.@Atak doğrusal regresyon çıkarmış ya tablodan.
sicaklık= 1302*V - 25,97 doğrusal en az toplam hatayı veren fonksiyon çıkmış. Yalnız ölçümlerin daha tutarlı olmasını sağlamak için TC amplimizin gainini biraz yükseltelim. Ben de LM358 ile k tipi harici bir TC ile deneme yapmaya çalışacağım şimdi delikli plakete kuruyorum.
@Mikro Step
Excel bu değerlere göre Eğimi 1302,154 buldu ama formülü tam tam sağlamıyor, 18,7 değerini nasıl buldunuz?
Halbuki fiyatı da çok uygunmuş , kötü olmuşAmfi olarak bunu kullanalım diyecektim ama 3.3 ile çalışmıyormuşAD594ADZ Analog - Entegre Devreler (IC) - e-komponent.com
AD594ADZ Analog Devices Inc. - Entegre Devreler (IC) ve elektronik malzemeler e-komponent.com'da. Thermocouple Amplifier External Sensor Voltage Output 14-CDIPwww.e-komponent.com
evet ozdisanda baktığın entegreyi 1 hafta sonra bulamıyorsun. stoğa gelmiş galibaAbi aslında MCP6002 ile yapacaktık özdisanda bulmuştuk hem voltajıda küçüktü.
hem stok kalmamış hem de dip değildi başka op-amp buluruz çok özel bir şey yapmıyoruz.
ben lm358 bu topu kaldırabilir diye düşünüyorum ama çok sınırdayız min voltajı 3V biz 3.30 ile çalışıyoruz.
bu entegre üreticileri de 10 sene önceden geliyor herhalde 5V denetleyici mi kaldı.Halbuki fiyatı da çok uygunmuş , kötü olmuş
3.3 İle LM358'in sorunu ney ben hala anlamadım çalışıyor işte.evet ozdisanda baktığın entegreyi 1 hafta sonra bulamıyorsun. stoğa gelmiş galiba
Tedarik edene kadar çalışmak istersen lm358'i 5V besleyebilirsin.