Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

1670422845544.png

Ay
uart olur ama sendekinin tam ne olduğunu bilelim C6 'mı C8'mi
c8in hafızası büyük c6 biraz daha küçük.
st'nin bootloader işleme uygulaması var onu kulallanarak uart üstünden bootloader yazabiliyoruz.
o zaman 103 usb üstünden program kabul ediyor.

akşam ya yeni konu açarız yada buranın içinde anlatırım.
c8t6 yazıyor sonu

sabit bir çarpan arıyorum ama bir sayıda tutan diğer sayıda tutmuyor.

Konuyu pek bilmemekle birlikte pid için bu tip basit bir hesaplama yok diye biliyorum. Türev integral falan kullanılıyor anladığım kadarıyla.
şuanlık amacımız PID değil doğru şekilde sıcaklığı ölçmek.
azda olsa PID tecrübem var.
arabaya hız sabitleyici yapmıştım.

onu güncelliyorum bir ara paylaşırım.
devir-hız parametlerine PID yapıyordum.
şuan motor yükü, çeker lastiğe basar ağırlık gibi parametrelerde dahil edeceğim.
bu projede biraz daha pekiştireyim PID'yi

MAX6675 datasından kopya çektim.
max'in içinde 2 op-amp kullanmışlar birisi buffer op-amp birisi tc'yi okuyan op-amp.
tc +-'ye 30k direnç 300k fb.
birde referansı var.

MAX6675 0 altına inse alıp denerdim.

MAX6675 datasından kopya çektim.
max'in içinde 2 op-amp kullanmışlar birisi buffer op-amp birisi tc'yi okuyan op-amp.
tc +-'ye 30k direnç 300k fb.
birde referansı var.

MAX6675 0 altına inse alıp denerdim.
hemen bakalım havyamız 150 derecede olsun

Temp =
1324 x 0.141 - 18.7

167 derece oldu.
biraz oynayalım
@Atak doğrusal regresyon çıkarmış ya tablodan.
sicaklık= 1302*V - 25,97 doğrusal en az toplam hatayı veren fonksiyon çıkmış. Yalnız ölçümlerin daha tutarlı olmasını sağlamak için TC amplimizin gainini biraz yükseltelim. Ben de LM358 ile k tipi harici bir TC ile deneme yapmaya çalışacağım şimdi delikli plakete kuruyorum.

@Atak doğrusal regresyon çıkarmış ya tablodan.

sicaklık= 1302*V - 25,97 doğrusal en az toplam hatayı veren fonksiyon çıkmış. Yalnız ölçümlerin daha tutarlı olmasını sağlamak için TC amplimizin gainini biraz yükseltelim. Ben de LM358 ile k tipi harici bir TC ile deneme yapmaya çalışacağım şimdi delikli plakete kuruyorum.
Abi aslında MCP6002 ile yapacaktık özdisanda bulmuştuk hem voltajıda küçüktü.
hem stok kalmamış hem de dip değildi başka op-amp buluruz çok özel bir şey yapmıyoruz.

ben lm358 bu topu kaldırabilir diye düşünüyorum ama çok sınırdayız min voltajı 3V biz 3.30 ile çalışıyoruz.

@Mikro Step
Excel bu değerlere göre Eğimi 1302,154 buldu ama formülü tam tam sağlamıyor, 18,7 değerini nasıl buldunuz?

Abi aslında MCP6002 ile yapacaktık özdisanda bulmuştuk hem voltajıda küçüktü.
hem stok kalmamış hem de dip değildi başka op-amp buluruz çok özel bir şey yapmıyoruz.

ben lm358 bu topu kaldırabilir diye düşünüyorum ama çok sınırdayız min voltajı 3V biz 3.30 ile çalışıyoruz.
evet ozdisanda baktığın entegreyi 1 hafta sonra bulamıyorsun. stoğa gelmiş galiba
Tedarik edene kadar çalışmak istersen lm358'i 5V besleyebilirsin.

Bu is LM358 ile olmaz.

MCP nin smd kilifi ile prototipi gelistir. Gerekirse ince tellerle dogrudan bacaktan uzatma yap.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,957
Üyeler
2,826
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back