Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

Buymuş bendeki

İyi bir opamp bu. Denersin artık ve ona göre duruma bakarsın.

1 yapınca ısınamıyor abi.
2 derece artıyor tekrar mosfet açılana kadar 5 derece soğuyor.

Nasıl 5 derece soğuyor yav? Sen hardware PWM yapmıyor musun? PWM frekansı kaç?

porgram;
C++:
//setup
analogWriteResolution(16);
pinMode(PA8, PWM);
//setup

//loop

pwmWrite(PA8 , 1);

//loop

Başlangıç sıcaklığı X ise, sen oraya PWM uygulamaya başladıktan sonra ısınması lazım. 5 derece nasıl soğuyor?

Başlangıç sıcaklığı X ise, sen oraya PWM uygulamaya başladıktan sonra ısınması lazım. 5 derece nasıl soğuyor?
Benim opkopulör neden mefta oldu?
optokuplörüm mefta olmuş değiştirdim düzeldi abi ısınıyor artık.

bakacağız 1 kaça kadar ısıtıyor.

17 dakika oldu 266 sabit ne iniyor ne çıkıyor.
16 bit pwm 1 değeri 266 derece sabit.

Son düzenleme:
Bir de Ahmet değerleri nasıl alıyorsun termometrede istediğin sayı geldiğinde manuel olarak MCU nun okuduğu değeri mi not ediyorsun? Açıkçası ben yanlış biliyormuşum K tipi gayet linear sanırım internetteki grafikler de öyle. Senin sonuçlar da gayet linear. Sadece arada sapanlar var onlar da manuel okurken kaçıyor olabilir mi acaba diye sormak istedim.

Bir de Ahmet değerleri nasıl alıyorsun termometrede istediğin sayı geldiğinde manuel olarak MCU nun okuduğu değeri mi not ediyorsun? Açıkçası ben yanlış biliyormuşum K tipi gayet linear sanırım internetteki grafikler de öyle. Senin sonuçlar da gayet linear. Sadece arada sapanlar var onlar da manuel okurken kaçıyor olabilir mi acaba diye sormak istedim.
sisteme 3 farklı cihaz bağlı.

Birisi mV kademesinde fluke177.
birisi stm32 adc.
diğeri havya gövdesine bakır şerit ile sarılmış termokupl o termokupl'da 902C'ye bağlı.
istediğim sıcaklığı termometrede görünce fluke ile stm'in çıktısına bakıp yakınsa not ediyorum değilse ucu soğutup tekrar ısıtıp birdaha ölçüyorum 2-3 kere böyle yapıp 2side tutarlı sonuç verdiyse not ediyorum.
bu gün stm adc'sine bakmadım ama hep fluke sonuçları.

PID neden gerekli çalışmam.
1 pwm değeri(1099Hz) sürülürken başka bir metal dokundurulduğunda sıcaklık değişimi.

Bendeki op07 ile 1.30 saatdir uğraşıyorum
asla kararlı çalıştıramadım.

LM393 nasıl?

Opamp
Bendeki op07 ile 1.30 saatdir uğraşıyorum
asla kararlı çalıştıramadım.

LM393 nasıl?
OP07'nin Vo aralığı çok ufak. g'ye düşmüyor, vcc'ye çıkmıyor. inputlar da öyle. MCP6002 bana gayet yeterli görünüyor. yüksek kazançla kurulsa bile hata yapmayacak gibi.

Input Bias Current: IB — ±1.0 — pA
Extended Temperature IB — 1100 — pA
Input Offset Current IOS — ±1.0 — pA

offset voltajı yüksek kalıyor ama o kalibrasyonla çözülür gibi geliyor bana.
Input da output da rail-rail.

Yalnız alırken dikkat etmek lazım MSOP paketmiş biri MCP6002T-I/SN olan SOIC 1,27 bacak aralıklı, bunu lehimlemek zor değil. Ben birkaç tane alıyorum. Haftasonu gelirse ne ala.

sisteme 3 farklı cihaz bağlı.

Birisi mV kademesinde fluke177.
birisi stm32 adc.
diğeri havya gövdesine bakır şerit ile sarılmış termokupl o termokupl'da 902C'ye bağlı.
istediğim sıcaklığı termometrede görünce fluke ile stm'in çıktısına bakıp yakınsa not ediyorum değilse ucu soğutup tekrar ısıtıp birdaha ölçüyorum 2-3 kere böyle yapıp 2side tutarlı sonuç verdiyse not ediyorum.
bu gün stm adc'sine bakmadım ama hep fluke sonuçları.
Manuel veri topluyorsun ama hızlı değişmiyor zaten sanırım değil mi?

Opamp

OP07'nin Vo aralığı çok ufak. g'ye düşmüyor, vcc'ye çıkmıyor. inputlar da öyle. MCP6002 bana gayet yeterli görünüyor. yüksek kazançla kurulsa bile hata yapmayacak gibi.

Input Bias Current: IB — ±1.0 — pA
Extended Temperature IB — 1100 — pA
Input Offset Current IOS — ±1.0 — pA

offset voltajı yüksek kalıyor ama o kalibrasyonla çözülür gibi geliyor bana.
Input da output da rail-rail.

Yalnız alırken dikkat etmek lazım MSOP paketmiş biri MCP6002T-I/SN olan SOIC 1,27 bacak aralıklı, bunu lehimlemek zor değil. Ben birkaç tane alıyorum. Haftasonu gelirse ne ala.
Abi alırken eğer devreyi yapacaksan 34063'de al.
bunu ana regülatör yapacağım.

Özdisan napmış yav.
kargo bedava olsun istiyorsan 1000tl alışveriş yap.
minimum 2 dolar alışveriş yap.
kargoya 1.40 dolar ver.

ben bu MCP'yi izmirde bulurum.
hatfona bakalım.

abi 2 liralık LM358'den 100 liralık INA826'ya gelince neyin değiştiğini idrak etmeye çalışıyorum.
MAX'de donanmsal olarak değişiklik mümkün olmadığı için onu pek istemiyorum sadece fikir verebilir diye bahsettim.
Alternatif fikir

17 dakika oldu 266 sabit ne iniyor ne çıkıyor.
16 bit pwm 1 değeri 266 derece sabit.

PWM count 1 olunca nasıl 266 derece olur Ahmet? O zaman 250 dereceye nasıl indireceğiz bunu? Temel bir sorun var burada.

PWM count 1 olunca nasıl 266 derece olur Ahmet? O zaman 250 dereceye nasıl indireceğiz bunu? Temel bir sorun var burada.
Abi ya birisi yalan söylüyor;
Şüphelimiz çok.
Termometre,
STM32
kuvvetle muhtemel yazılım.

ben eskiden PWM set diye bir komutla duty ayarlayabiliyordum eski programlarıma bakayım.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,958
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back