Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

Set sıcaklığı,
Uç sıcaklığı,
Oto tunning menüsü,
uyku süresi,
ilave malzeme eklemeden tespit edebileceğimiz arızalar,
eğer yapabilirsek ucun çektiği anlık akım.
Burdan video çekmeyi başarırsam ben sana bişi atıcam belki işimize yarar. Örnek menü

Şimdide analog filtreyi yapalım.
Bilerek buck regülatörü 3.3 yapmadım yapabilirdik ama 34063 biraz fazla riplle üretiyor bu riplle 5V civarında yapsın dursun biz lineer regülatör ile nispeten temiz 3.3V elde edeceğiz.

Fakat bu 1117'nin çıkardığı voltaj ne kadar etkiler bizim okumalarımızı?
Nasıl bir filtre yapmalıyız?

adc_pico.png

Burası pico'nun analog filtresi
Bize sunulan pin sadece ADC_REF buraya nası bir filtre uygulayabiliriz

Ahmet kardeşim teknik kısımdan bağımsız olarak konuşuyorum sen de denemeler ve testler içino standart koldan almayıp bir adet T-12 kol ve uç alabilirsin işin sonunda güzel bir havyan da olmuş olur.

Ahmet kardeşim teknik kısımdan bağımsız olarak konuşuyorum sen de denemeler ve testler içino standart koldan almayıp bir adet T-12 kol ve uç alabilirsin işin sonunda güzel bir havyan da olmuş olur.
Havya için ayırdığım bütçe çok kısıtlı.
T12 alırsam projeye ayırmayı deneyeceğim bütün bütçeyi harcamış olacağım.
Daha masrafımız çok.
Mosfet,
PCB,
SMPS,
OP-AMP,
ve diğerleri.

Hali hazırda kullandığım 48W havyam şuan için yetiyor diyeyim ama ısı regülasyonu falan hiçbirşey yok.
Bu projede havya kısmını sorunsuz çalıştırdıktan sonra birde sıcak hava için çıkış ekleyeceğim o zaman belki bütçe ayrılmaya değer hale gelir.

Tavsiyen için teşekkür ederim, şimdilik geliştiriciler arasında pek fazla değiliz, sende tecrübeli birine benziyorsun bir ucundan da tutmak ister misin?

enc_0.png

Encoder için 5 pin header kullanmayı düşündüm.
Çünkü encoder panelde olacak mecburen kablo bağlantısı ile kullanacağız.
10nF ve 1k p_up ile rahat kullanacağımızı düşünüyorum.

PCB_1.png

JLC pcb'ye 'ulan nerden buldular bizi' dedirtmek için pcb'nin üstünde iğne ucu kadar boş yer bırakmamaya kararlıyım.

PICO zaten header ile havaya kalkacak altına koyuyorum bu smd'leri sapttırmaz değil mi?

isitici ile sicaklik sensorunun bir ucu ortakti. Isiticiyi N kanal mosla surunce sensor bilgisini hatasiz nasil okuyacagina karar verdinizmi?

P kanal surmenizde cok fayda var.

isitici ile sicaklik sensorunun bir ucu ortakti. Isiticiyi N kanal mosla surunce sensor bilgisini hatasiz nasil okuyacagina karar verdinizmi?

P kanal surmenizde cok fayda var.
Bunu bilmiyordum :mad:.
Ne güzel çizmiştim orayı.
Aslında bu gün attığın devre P kanal da sürer abi hatta P kanal da uygun lojik seviyede çıkış yapar giriş 1 iken çıkışta 1 0 iken çıkışta 0

Bu havyanın ısı ayarlı olması dışında ne gibi özellikleri var?

*Popüler olma sebebi nedir?

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
6,958
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back