ups aku sarj gostergesi

Mehmetkrac550

Aktif Üye
IMG_20200625_004505.jpg
IMG_20200625_004449.jpg
IMG_20200625_004438.jpg

selamünaleyküm bu devreyi upsin icinden sokulmus 2 transistor ve pinleri nasil bulabilirim transistorleri ne taksam calisir

Bu şarj devresinden çok sanki akü seviye göstergesine benziyor. İki tane komparatör var ve 5 eşikte seviye gösteriyor gibi.

Kullanılan transistörün çok büyük ihtimalle BC serisi küçük sinyal transistörüdür ve bazı ortadadır. Bu varsayıma göre komparatörlere ne şekilde bağlı olduğuna bakman lazım. Baz nereye gidiyor, kollektör emiter nereye gidiyor gibi. Ona göre ancak PNP mi NPN mi belirleyip artık uygun bir BC serisi koyarsın.

Veya kendini şanslı hissediyorsan NPN olan BC337 al ve her iki yönde bağlamayı dene ve çalışıyor mu bak :) Çalışmıyorsan PNP olan BC327 ile her iyi yönde dene.

kizma abi ben su pinleri soruyorum

Kızmadım kızmadım. O pinler konusunda birşey söyleyemiyorum Mehmet. Transistörün bacak yapısı neyin nereye bağlanacağı az çok bellidir. Ama iki devreyi birbirine bağlayan bir konnektör konusunda hiçbir standart yok. Her pinin görevi herşey olabilir.

Dostum bununla akü şarj etmeyi düşünüyorsan malesef işe yaramaz. Konu başlığına bakıp yorum yapıyorum. O pinlerde ikinci kart ile arasındaki bağlantı. sayın taydın'ında söylediği gibi bir standart yok.

Kızmadım kızmadım. O pinler konusunda birşey söyleyemiyorum Mehmet. Transistörün bacak yapısı neyin nereye bağlanacağı az çok bellidir. Ama iki devreyi birbirine bağlayan bir konnektör konusunda hiçbir standart yok. Her pinin görevi herşey olabilir.
taydin abi transistorlerin collector bacaklari entegrenin + girisne gidiyor base

taydin abi transistorlerin collector bacaklari entegrenin + girisne gidiyor base
Cümlen net değil. Sondaki base olayını anlamadım.
Doğru anladıysam transistör PNP. Emiterinden + girip Kollektöründen + çıkıyor olmalı.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,959
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back