Öğretmen27
Aktif Üye
Akusu bunun 13.8v. Bu trafoda 13.8v u yakalayamadim.
Ustalarim merhaba. Basit guc kaynagindan sekondet tarafina 7v vetdigimse siyah kirmizi arasi 238v, siyah kahva arasi 208v, siyah turuncu arasi 176v cikiyor.
Sekondere 12v verdigimde ise trafodan zirilti geliyor primer voltaji 245v, 280v ve 315v oluyor.
Boylelikle bu trafonun cikisinin 7.5v oldugu anlasilmistir.
Bugun olceyin Serkan abi? Senin fikrin ne ?Hocam peki bu işlemi yaptığında o iki gri kabloyu denedinmi voltaj geliyormu?
Bugun olceyin Serkan abi? Senin fikrin ne ?
1.fotofaki tragotu da olctum. Siyah maviye 220v verdigimde cikistan 7v aliniyor. 13.8 v degil bu?O muhtemelen bir lineer güç kaynağı trafosu. 220V giriş, 13.8V çıkış. Bunu aynı güçte izolasyon trafosuna dönüştürmek için sekonderi tamamen söküp, primer teli ile aynı kalınlıkta ve aynı tur sayısında sargı sarmak lazım. Ama o kadar tel oraya sığar mı belli değil.
Aynen kafam karistiHocam ,
Trafonun neden 7 volt olduğuna dairmi sorunun yorumu?
Sorunu şöyle anlıyorum. Akümüz 12 volt iken 7 volt trafo neden kullanıldı gibi bir sorumu ?
13.8v oldugu kesin mi? Trafolar arizali degil.Eğer trafo 13.8V olması gerekirken değilse, öncelikle multimetrenin doğru ölçüğünden emin ol. Eğer multimetrede sorun yoksa, trafo ısınıyor mu? Isınıyorsa belki sekonder sargısının kendi içinde kısa devre olabilir.
13.8v oldugu kesin mi? Trafolar arizali degil.
Tersten 7v verdigomde giristen 220v civari okuyorum. 12v tersten verdigimde trafoda zirildama.oluyor ve krokodil kablo biraz ince ama isiniyor
13.8v oldugu kesin mi? Trafolar arizali degil.
Tersten 7v verdigomde giristen 220v civari okuyorum. 12v tersten verdigimde trafoda zirildama.oluyor ve krokodil kablo biraz ince ama isiniyor
Yazmiyor hocam. Ne oldugu belli degil. Bu 7V sa 14 volta yakin akuyu nasil.dolduruyor ayri bir yukseltme devresi mi var13.8V olması gerektiği kesin değil. Trafo neyse odur, üzerinde yazmıyor mu?
Yazmiyor hocam. Ne oldugu belli degil. Bu 7V sa 14 volta yakin akuyu nasil.dolduruyor ayri bir yukseltme devresi mi var
Internette ups teafolarinin 7.5v civari oldugu yaygin elbetye cesitleri vardir.
Hocam burada peoblem yok hemfikiriz.Ne yapmaya çalıştığını tam anlamadım açıkçası. İki trafo eşit olduktan sonra sekonder ne olursa olsun, sen ilk trafonun primerine 220V verdiğin zaman diğer trafonun primerinden de 220V çıkar.
Ben tersini anlamışım. Çevrede çalışan cihazların manyetik alanından smps i korumak için yapılıyor diye biliyordum.Bunlara EMI filtre deniyor. Bunların tek amacı, cihazdan şebekeye yüksek frekanslı parazitlerin gitmesini engellemek. Bu özellikle içinde SMPS barındıran cihazlar için mutlaka gereklidir.
Yanlış anlamadın. Bu filtreler çift taraflıdır yüksek frekanslı sinyalleri cihaza girmesini de engeller. Ama bu biraz yumurta tavuk meselesi [emoji846] Dışarıda yüksek frekanslı parazit var içeri mi sokmuyoruz yoksa biz mi dışarıya salmıyoruzBen tersini anlamışım. Çevrede çalışan cihazların manyetik alanından smps i korumak için yapılıyor diye biliyordum.