Endorfin35+
Kayıtsız Üye
Pandul sarkactir. Dogru
Escape, escapement Türkçesinden pek emin değilim kaçış vurkaç ...
sizce nasıl bir yöntem uygulamalıyım osiloskop var ölçe bilirim şu fotoğraftaki kapasitörleri ölçtüm biri 400 nf digeri 280 nf görünüyor bunları ne ile değiştireyimAma mekanik sorun olsa diğer kademelerde de ibre yavaş dönerdi ...
Bence sorun mekanik değil. AC kademesinin diğer kademelerden farkı, gelen voltajın önce doğrultulması. Bence doğrultucu tüp veya etrafındaki elemanlarda arıza var. Orayı ayrıntılı kontrol etmek lazım osiloskop ile.
şu kondansatör kutuplu ve 50nf değil misizce nasıl bir yöntem uygulamalıyım osiloskop var ölçe bilirim şu fotoğraftaki kapasitörleri ölçtüm biri 400 nf digeri 280 nf görünüyor bunları ne ile değiştireyim
peki ne ile değiştireyim bunlar kutuplu degil mi eğer kutupsuz ise elimde çok fazla kapasitör var bu degere en yakın 68nf 1kv var tabi ila 50nf yapmak gerekiyorsa seri paralel yöntemler denene bilir6AL5 lambası doğrultucu görevi yapıyor. Oraya odaklanman lazım. Orada iki tane 50 nF var ve bunlar yüksek voltaj kondansatörleri. Sadece LCR metre ile ölçmen yeterli değil, sızıntı testi de yapman lazım. Bunun için de yüksek voltaj kaynağı gerekli.
Bence hiç uğraşma o 50 nF ları doğrudan değiştir.
şunu taksam olur mupeki ne ile değiştireyim bunlar kutuplu degil mi eğer kutupsuz ise elimde çok fazla kapasitör var bu degere en yakın 68nf 1kv var tabi ila 50nf yapmak gerekiyorsa seri paralel yöntemler denene bilir
peki ne ile değiştireyim bunlar kutuplu degil mi eğer kutupsuz ise elimde çok fazla kapasitör var bu degere en yakın 68nf 1kv var tabi ila 50nf yapmak gerekiyorsa seri paralel yöntemler denene bilir
haklısın kafa kalmadı ki şemadaki yazım ve kapasitördeski m harfi kafamı karıştırdıBunlar 6.8 nF degilmi? 68 nF degil sanki.
teşekkür ederim şimdi seri mi paralel miDoğrultucu devre aşağıda ve oradaki kondansatörler 50 nF. Ama ben olsam bütün kondansatörleri yenilerim. Voltajlarına dikkat et ve bolca fazlalık ver. 1500 V ölçebilen bir ölçü aletin olacak neticede o yüzden voltajda cimrilik yapma
7647 eklentisine bak
teşekkür ederim şimdi seri mi paralel mi