Merhaba, okul için bir tubitak projesi yapacağım. Parçacık hızlandırıcı modeli olacak ama tabi kendi eklediğim farklılıklar da olacak dümdüz kopyala yapıştır olmayacak. Kendi eklediğim şeyler vs zaten bi 3000 tl civarı tuttu ve projede tahmini 16 tane elektromagnet olacak, bunları da hazır alırsam baya yüksek tutuyor. Elimde 12V 40A bir güç kaynağı var, en verimli elektromagnetleri nasıl yapabilirim? Hiç araştırma yapamadım düzgün net bilgi bulamadım. 12V 40A güç kaynağı var ama her elektro magnete sürekli güç vermiyeceğim, aynı anda 2 tane çalışıcak sadece yani magnet başı 12V 20A verebilirim. Voltaj mı daha önemli amper mi bilmiyorum ama eğer voltaj ise regülatör kullanabilirim. Youtubede gördüğüm videoların bazılarında voltaj regülatörü kullanarak 3 tane 18650 pilden aldıkları elektriği 400 volta çıkartıyorları onu da 480 voltluk kapasitöre aktarıp mıknatısı ordan besliyorlardı. Ne yapsam en verimli olur, hangisini yapsam hangi kalınlıkta teli kaç sarım kullanmam lazım vs yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Last edited by a moderator: