Vodafone, reklam sms problemi

Hakan78

Aktif Üye
Vodafone hatlarım var, ileti yönetim sisteminde vodafon gözükmüyor.

Öncelikli sorum: IYS ye kayıt ettirmeme gibi özgürlükleri var mı firmaların?

SMS iptal mesajları çalışmıyor, şu numaraya şunu yaz gönder diye mesajın altına eklemişler, sms atıyorsun zaten kayıtlı değilsin diyor.

Operatöre bağlandım, çözüm için rehber kaydına eklememiz gerekiyor dedi, bazı servisleri açmamız lazım dedi, 888-898 li hatları arama servisini açtı, 5G yi kapattı, yurt dışı aramayı kapattı. Saçmaladı bu dedim, BTK ya şikayet yazdım. Sonra başka bir operatöre bu açılan servisleri kapat dedim, farklı bir servisi daha açtı, diğerlerini kapatmadı. İşlem gerçekleşince kısa mesajla servisi açtın kapattın gibi mesaj geliyor.

Acaba, ben öldüm ve bir hayal dünyasında ruhum dolanıyor ve bunlar benim ruhumun saçmalamalı yaşam rüyaları mı diye düşünüyorum. Ülkedeki her sistem saçmalamaya başladı.

Kimliğiniz mumyalanmış ÖTÖye karışmış operasyondasınız, kolsaati kazandınız :)

Vodafone hatlarım var, ileti yönetim sisteminde vodafon gözükmüyor.

Öncelikli sorum: IYS ye kayıt ettirmeme gibi özgürlükleri var mı firmaların?

SMS iptal mesajları çalışmıyor, şu numaraya şunu yaz gönder diye mesajın altına eklemişler, sms atıyorsun zaten kayıtlı değilsin diyor.

Operatöre bağlandım, çözüm için rehber kaydına eklememiz gerekiyor dedi, bazı servisleri açmamız lazım dedi, 888-898 li hatları arama servisini açtı, 5G yi kapattı, yurt dışı aramayı kapattı. Saçmaladı bu dedim, BTK ya şikayet yazdım. Sonra başka bir operatöre bu açılan servisleri kapat dedim, farklı bir servisi daha açtı, diğerlerini kapatmadı. İşlem gerçekleşince kısa mesajla servisi açtın kapattın gibi mesaj geliyor.

Acaba, ben öldüm ve bir hayal dünyasında ruhum dolanıyor ve bunlar benim ruhumun saçmalamalı yaşam rüyaları mı diye düşünüyorum. Ülkedeki her sistem saçmalamaya başladı.
Vodafona geçeli 1-2 y oldu cidden saçma sapan paket reklamı atıyorlar. Çaresini bende yakında aramaya başlayacaktım.

vodafone -->turkcell -->turktelekom-->netgsm dönüp duruyoruz. :)
İlk başlarda reklam smsleri gelmiyor ama sonra sürekli gelmeye başlıyor.
Nerelere üye yaptıklarınıda bilmiyorum. Telefon numarasını değiştirdim eskisini arasınlarda diye. :)

Buralardan kontrol edin izin verilen yerleri.

Belediye, her gün geçtiğim yola, yaya yolu çizgileri çekmiş. Normal trafik usullerinde yaya yolu, araç yolunu en kısa mesafede geçecek şekilde çizilir, bunlar çizgiyi çaprazdan 45 derece çekip uzatmışlar. Bu yaya yoluna, her gün eve gidip gelirken kamyonunu kullanan bir vatandaş diklemesine park ediyor. Şehir içi ağır araç park etmesi yasak. Her otobüs durağında trafik sıkışır, ya biri durağa park etmiştir, otobüs yolu kapatır, ya otobüs şoförü durağa yanaşmaya üşenir, yolun ortasında durur yine trafik tıkanır.

Arabayla döndüğüm köşeye çöp tenekesi koymuşlar, soldan gelenleri görmek için yolun yarısına kadar çıkmam gerekiyor. Araç görüşünü engellememek şehir planının en önemli kurallarından biri.

Evin önündeki yola asfalt atıyorlar, kaldırım yola sıfırlandı, bodrum katları, dükkanları su basıyor. Yağmur suyu ızgarası vardı, artık asfalt. Suyun gideceği park var evin karşısında, parkın içini kafeteryaya kiraya vermişler. Normalde yeşil alanlar yağmur suyunu emsin diye kullanılır, bunlar kafeteryayı su basmasın diye duvar çektiler. Otoparka yağmurlu geceden sonra girersen arabanla değil, kayığınla karşılaşmaman içten bile değil. Trafik kuralları değişti, yan yoldan çıkan öncelikli benim diye kafa tutar.

Evin karşısına sürekli meteor logolu LPG tankeri park ediyor, bi gün birinin kafası bozulacak, patlatacak, bizim bina komple uçacak.

Yeni üst komşum var, gece kafayı çeker, son ses müzikle gelir parka. Nağraları atar, evdekileri döver, polis müdavim oldu. Karısı başka bir deli. Her sabah pencere pervazlarını yıkar. Sabah yağmur yağar gibi, şakır şakır su sesiyle uyanırım.

Keyfe keder lokantadan eve yemek söylersin, 2 gün karnın ağrır, eleştirirsin dövmeye gelir.

Ya mafya olucan, ya mafya olucan. Kimse işini yapmıyor, yapmak istemiyor. Kimse haksız değil, her zaman en doğrusunu yapıyor moduna girmiş. Bir insan evladı yanlış yapmışım desin, özür dilesin, düzeltelim desin. Tüm ülke silent quit dedikleri modda.

Üçkağıtçılık serbest, ne alsan mutlaka bir saçmalık var. Yiyeceklerimizde olanları hiçbir gelişmiş ülkeye sokamazsın, halk sağlığı derler, öyle cezalar keserler ki üreticinin iflahı kesilir. Kaşar alırsın, tarihi geçmiş beyaz peynirleri toplayıp margarin katıp kaşar diye satarlar.

Hasta olunca, randevu için yalvar yakar tanıdık araya sokmadan doktoru göremezsin veya özele gidersin. Sığınmacı sıra beklemeden, para ödemeden en öne girer.

Bu millet, yakında fena patlar.

Acaba ben öldüm, cehennem döngümü mü yaşıyorum!

Durum pek iyi niyetli gelmedi bana.

BTK'dan pek sonuç çıkacağını zannetmiyorum umarım çıkar. Birşeyler haber yapılmadıkça bu ülkede bir şey değişmiyor maalesef. O haberi yapan da kim oluyor, neden bir anda ortaya çıkıyor anlamıyorum. Hayatım boyunca bana batan, gıcık olduğum hiçbir şeye zamanında çözüm bulamadım. Hep çok çok gecikmeli oldu veya hiç olmadı. Zamanında çözüme kavuşan grupta hiç olmadım.

En büyük mafya devlettir diye bir söz var. Birilerine bu durum dokunacak ki düzeltilecek.

Birçok firma dürüst gibi görünsede arka planda ne dönüyor bilmiyoruz. Gsm şirketlerinin 3.taraf şirketi deyip iptalini gerçekleştiremiyoruz dediği fakat kendisinin bu işten para kazandığı abonelik tuzakları olduğunu biliyorum.

Bir önceki hattım Turkcell idi. İleti yönetim sistemine baktığımda Turkcell alakasız birçok yan hizmetlerine ileti ve arama izni verilmiş görünüyordu iptal ettim.

Birçok firma orada görünmüyor. İYS'nin daha işlevsel olması lazım. Tümünü seçip kaldır diyemiyorsun mesela. Belirli isim adı altında mesaj atanları engelle gibi bir seçenek yok.

Ben artık bilmediğim numaraları açmıyorum. Geçen günlerde çok farklı numaralardan Turksat taahhütüm bitiyor diye arandım. Gerçektende bitiyor ama bir numara açmayınca diğerinden arıyorlar. Kime sorsam genel merkez diyor ama değil bayilerden arıyorlar. Süresi dolmak üzere olanların bir listesi var sanıyorum. Hepsini engelledim. 1 haftadır arayan soran yok. Mesaj atanları da engelliyorum.

Bir ara az miktar kredimin bulunduğu bir banka taciz eder gibi kampanya için arayıp duruyordu. Numaraları engelledim ve borcunuz var diye adamlar cep numarasından aradılar. (Kargodan arıyorlar diye açmıştım) Sanki bankayla değilde tefeciyle muhatapmışım gibi geldi. Sen o kadar taciz edersen gerektiği zamanda müşteriye ulaşamazsın.

Son düzenleme:
Sanırım az önce kendilerinden kurtuldum.
1728041969452.jpeg

1728073320792.png

olmayan izni iptal edemem diyor. Her reklamdan sonra yapsam da aynı. DBA leri tam bir geri zekalı tipler, kesin. Eski kodlar halen çalışıyor, yeni tablolar yaparak ilişkisel bağımlılık yerine tek tabloda tüm verileri topladılar, servis tetikleyicilerinin kodları çorbaya döndü. Sistemi çözecek kadar zeki olanlar bu maaşa çalışılır mı diyerek terk ettiler, geride kalanlar ise bu karmaşayı temizleyecek kabiliyetin yakınında bile durmamışlar.

Türkiye çapında verilerin çalınması haberleri geliyor. 200k-300k maaş verilmesi gereken DBA lere 50k maaş veriyorlar, onlarda verileri üçe, beşe satarak farkı kapatıyorlar.

Şikayetinize ilişkin incelemeler yapılmış olup; tarihinde Redbox aboneliği oluşturduğunuz, bu aboneliğinize istinaden pazarlama iletişimlerine ilişkin izninizin aktif olduğu görülmüştür. Söz konusu izin, talebiniz doğrultusunda tarafımızca 14.10.2024 tarihinde kapatılmış olup, ilgili kampanya ve pazarlama kısa mesajlarının gönderimi hususunda ivedilikle aksiyon alınacaktır. Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.’nin 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’na göre ‘’İşletmeci’’ sıfatını haiz olduğundan, Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik’in (2) Bu Yönetmelik hükümleri; 5/11/2008 tarihli ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu kapsamındaki işletmecilerin abone ve kullanıcılarına; münhasıran kendi mal ve hizmetlerini tanıtmak, pazarlamak ya da işletmesini tanıtmak amacıyla gönderdiği ticari elektronik iletilere uygulanmaz.’’ şeklindeki hükmü dolayısıyla aboneleri bakımından İleti Yönetimi Sistemine kayıt yükümlülüğü bulunmamaktadır. Vodafone Net İletişim Hizmetleri A.Ş. ise ‘’Vodafone Net’’ ismi ile İleti Yönetim Sistemine kayıtlı olup, tercihlerinizi her zaman İYS üzerinden de değiştirebilirsiniz. Konu ilgili ekiplere iletmiş olup , kampanya SMS bilgilendirmeleri ile ilgili gerekli aksiyonların alındığı bilgisi iletilmiştir. İhtiyaç duyduğunuz pek çok konuda Vodafone Yanımda (http://vftr.co/yanimda) uygulamamızdan, Vodafone.com.tr’den ve Dijital asistanınız Tobi üzerinden http://vftr.co/tobi linki tıklayarak 7/24 hattınız ile ilgili bilgi alabilir ve işlemlerinizi beklemeden gerçekleştirebilirsiniz. Bilgilerinize sunarız, Saygılarımızla.
Cevabını vermişler. RedBox tarafına mesaj geliyor mu? haberim bile yok. Şikayetim diğer hatlarla alakalı.

Elektronik haberleşme kanunu kapsamındaki firmaların bu elektronik haberleşme konularına dair yapacakları reklamlar için IYS muafiyeti vermişler. Bunların dışında vodafone şuna parayı buradan öderseniz şu kadar indirim yaparım gibi başka başka firmaların reklamlarını yapıyor. Bu firmaların reklamını yapmasının elektronik haberleşme sistemi ile alakası bile yok. Kıvırmış yani. Ceza almamak için yana yattı, çamura battı, elektronik haberleşmeciyim, her şeyi yapmaya hakkım var gibi bir cevapla gelmiş. Bankacılık yapıyor, farklı firmaların reklamlarını yapıyor ama bunların hiçbiri telekomünikasyon firması iş tanımında yok.

İşin pis tarafı, elektronik haberleşme işi içeriği ile istediği kadar reklam mesajı atabiliyor olmaları. Ben istersem o telefonu 24 saat mesaja boğarım, hakkım var diyor. Bu durumda rahatsızlık vermesinden dolayı dava açma yolu dışında elimizde ne kalıyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back